Служебното управление продължава да прави вълни в дългогодишното статукво. Особено

...
Коментари Харесай

Вечерни новини: По-лек икономически спад в България и ЕС, втори гаф на Бойко Рашков

Служебното ръководство продължава да прави талази в дългогодишното статукво. Особено деен е служебният вътрешен министър Бойко Рашков, който разгласи пред БНР, че излезлите в дълъг отпуск шефовете на служби ще бъдат извикани на среща при премиера Стефан Янев. Вчера стана ясно, че в отпуск до септември са ръководителите на Държавна организация " Национална сигурност " и Държавна организация " Разузнаване ". Рашков беше безапелационен, че страната няма по какъв начин да работи с тези хора и отпуските им ще бъдат прекъснати.

Две притеснителни вести за свободата на словото пристигнаха през днешния ден от Министерство на вътрешните работи. Едната е обвързвана с новото управление - служебният вътрешен министър направи изцяло неуместна забележка на bTV поради заложените му въпроси в студиото на малкия екран. Втората вест е от предходното управление на министерството. Министерство на вътрешните работи е отправила необичайно искане по делото, заведено журналиста на свободна процедура Димитър Кенаров, който беше арестуван и обичай по време на митингите предходната година и против него неведнъж беше упражнено полицейско принуждение. Юристите на вътрешното министерство, което е ответник по правосъдното произвеждане, оферират магистратите да изискат информация от Националната организация по приходите дали Кенаров е внасял " съответните налози, здравни и обществени осигуровки " и дали той членува в Съюза на българските публицисти (СБЖ). Вътрешното ведомство също по този начин отхвърля, че Кенаров е бил задържан, тъй като по документи се води, че той бил " поканен " от дежурния на столичното Пето РПУ. (Вижте повече )
НАЙ-ВАЖНОТО ОТ ДЕНЯВсички възпитаници и студенти се връщат на присъствено образование от 31 май
Всички възпитаници и студенти ще учат присъствено от 31 май, подреди със заповед служебният здравен министър доктор Стойчо Кацаров. От същата дата се позволява и провеждането в присъствена среда на групови извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда. В заповедта е записано също, че от 19 май спортните надпревари ще се организират при заемане на не повече от 50% от потенциала на оборудването, при съблюдаване на физическа отдалеченост от минимум 1.5 м. и носене на маски. До този миг учениците от другите класове участваха ротационно в класните стаи.
Втори гаф на служебния вътрешен министър Бойко Рашков
Напълно неуместна рецензия към водещите на утринния блок на bTV насочи през днешния ден в изявление за БНР служебният вътрешен министър. Недоволен от по-настъпателното отношение към него по време на присъединяване в малкия екран, той съобщи, че в случай че е на мястото на притежателя на bTV би отстранил двамата публицисти от ефир. Според Рашков въпросите на двамата водещи - Биляна Гавазова и Златимир Йочев, в действителност са им били диктувани в слушалката от студиото и са били необективни. Проблемът в тази ситуация е, че е безусловно неприемливо министър да желае да се затваря устата на който и да било или да му се лишава правото да задава въпроси. Подобно отношение към публицистите имаше предходната власт, а служебното държавно управление направи сериозна поръчка за нова политика на неприкритост и почтеност.

Това е вторият сериозен гаф на служебния вътрешен министър откакто назначи за началник на кабинета си юристката Елена Фичерова. Тя е измежду учредителите на партията " Българско лято ", учредена от избягалия в Дубай детрониран цар на хазарта Васил Божков.
Янаки Стоилов разпореди инспекции в Агенцията по вписванията
Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов е упълномощил да се извършат инспекции на Агенцията по вписванията, включително на Търговския указател, на Дирекция " Българско поданство " и на Регистъра за особените
залози. Целта е да се усъвършенства административното обслужване на жителите и да се избегнат нередности. Освен това министърът е упълномощил инспекция на публичните поръчки през последните години, както и на приложението на националния механизъм за битка с корупцията. От през вчерашния ден е разпоредена инспекция в пандизите и арестите за позволени издевателства в местата за отнемане от независимост, като се обхване интервалът от 1 януари 2017 година досега. Поводът на инспекцията са изказванията на агробизнесмена Светослав Илчовски пред комисията за проверка на ръководството на ГЕРБ.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР