Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници

...
Служебното правителство ще направи всичко възможно училища, детски градини, болници
Коментари Харесай

Радев: Училища, детски градини и болници няма да останат без отопление

Служебното държавно управление ще направи всичко допустимо учебни заведения, детски градини, лечебни заведения да не затварят заради липса на топлота.

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти, откакто взе участие в тържественото разкриване на образователната година в 43-то ОУ „ Христо Смирненски “ в София.

Държавният глава сподели още, че чака идващият парламент и постоянно държавно управление да погледнат с още по-голямо внимание към българското обучение, което би трябвало да бъде издигнато в стратегически народен приоритет, както и към рационализиране на учебно-материалната база, към въвеждането на нови форми и новаторски способи на образование, към издигане на престижа и мотивацията на българския преподавател, към отбрана на българската история, език и литература в учебниците, които „ в последните години са подложени на редица похищения “.

Президентът Радев честити 15 септември на всички български възпитаници, учители и родители.

По остаряла българска традиция учебният звънец през днешния ден проехтя над цяла България, с цел да ни напомни, че през вековете България е просперирала, когато е имала мощно обучение, когато учебното заведение е преподавало освен познания, само че и е възпитавало в обич към Родината, сподели президентът.

Президентът изрази дълбока благодарност към българските учители за тяхната обич и безрезервност към децата и добави, че без тяхната задача и високоблагороден труд българската култура и бъдеще са сложени на карта. А на всички български възпитаници президентът пожела доста здраве и низ от триумфи по „ сложния, само че ярък път на знанието “.  

" Убеден съм, че този автентичен възторг и сила на възпитаници, учители, родители, на цялата ни общественост в този български ден, е един мощен подтик и залог за нашето бъдеще като нация ", сподели президентът.

" За нас българите учебното заведение не е просто знак на познания и разцвет, то е това свято място, където децата ни освен получават подготовка по природоматематически науки, история, литература, изобразително изкуство и музика - тук децата се трансформират в осъзнати персони. Затова отговорността е толкоз огромна за нашите учители ", посочи още той.

„ От учебното заведение зависи дали децата ни ще бъдат завладени от устрема към новото, към непрестанно самоусъвършенстване в живота, дали ще се изградят като почтени жители на Родината, подготвени да посрещнат нови провокации и да градят достойното ни бъдеще като нация “, добави Радев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР