Служебното правителство провежда политическа чистка в област Смолян, от месец

...
Служебното правителство провежда политическа чистка в област Смолян, от месец
Коментари Харесай

БСП-Смолян: Служебното правителство се намесва в изборите с репресии и реваншизъм

Служебното държавно управление организира политическа чистка в област Смолян, от месец се приказва, че ще се уволнява по лист, а ударът явно е ориентиран против Българска социалистическа партия. Това оповестиха на конференция представителите на локалната конструкция на социалистите.

" Служебното държавно управление работи реваншистки. Това, което декларирахме още първоначално, откакто видяхме състава му, за жалост се удостоверява в този момент с цялостна мощ в област Смолян ", сподели членът на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия Емил Хумчев.

Така той разяснява уволнението на шефа на Бюрото по труда в Смолян Рабие Кьосева. Тя бе освободена от поста в сряда без никакви претекстове.

" Не е обикновено да бъдат уволнявани чиновници без никакви претекстове и то след извършени състезания за дадена служба ", сподели още Хумчев и добави: " Искаме да кажем на хората, че в наше лице ще имат цялостна отбрана и всяко такова безпринципно уволняване ще бъде изсветлявано. Ще застанем зад всеки един, който е заплашван и репресиран ".

Той напомни, че служебното държавно управление е назначено от президента Румен Радев и по силата на Конституцията главната му задача е да организира почтени и безпристрастни избори в границите на 2 месеца. " С дейностите, които това служебно държавно управление предприе още в първите дни, виждаме, че нашите опасения за реваншизъм и за директно присъединяване на служебното държавно управление в изборния развой се удостоверяват ", сподели още Емил Хумчев.

Председателят на регионалния съвет на Българска социалистическа партия в Смолян Милко Гавазов също разяснява тематиката.

" През последните 30 години съм бил в политиката и не съм виждал Съюз на демократичните сили или ГЕРБ да работят по този наказателен метод. Те започнаха да вършат описи кого да махат и по какъв начин да уреждат хора, които са съперници на Корнелия Нинова ", сподели той. От името на БСП-Смолян Гавазов прикани да се постави завършек на политическите репресии, и да се стартира работа за подготовка на изборите.

" Очевидно ударът е ориентиран против Българска социалистическа партия актива, а Емил Хумчев и Рабие Кьосева са изрично доказателство за това ", сподели той.

Рабие Кьосева също показва разочарованието си.

" Не може да те махат хората, за които си работил. Смятам, че Румен Радев, на чийто избирателен щаб два пъти съм била ръководител, в този момент няма по какъв начин да ме гледа в очите. Това е реваншизъм ", сподели тя.

" Получихме информация от един месец насам, че се готви реваншистки лист, по който ще бъдат уволнявани хора един по един. Не искахме да повярваме, че напълно безпринципно ще стартира политическа чистка и през днешния ден виждаме първите стъпки ", заяви Емил Хумчев.

Той упрекна служебното държавно управление, че вместо да се занимава с подготовката и провеждането на почтени избори виждаме, организира всеобща чистка съвсем на всички равнища в страната.

" Напълно наясно сме от къде идва офанзивата, както и с хората, които я реализират. Наясно сме и с техните цели и желая да им кажа, че нещата няма да им се получат ", сподели още Хумчев.

Последвайте или харесайте вестник " ДУМА " във ФЕЙСБУК --> <--

Споделяйте нашите изявления.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР