Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изнесе подробности относно информацията за

...
Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изнесе подробности относно информацията за
Коментари Харесай

Демерджиев: Прокурорът не позволи арест на полицаите, присъствали на катастрофата на Околовръстното


Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев изнесе детайлности по отношение на информацията за наличие на служители на реда на злополуката на Околовръстното, при която „ Порше “ се удари в автомобил и лиши живота на един френски жител, а различен пострада тежко.

Тъй като са имали данни, че полицейска кола е била покрай злополуката, той е упълномощил инспекция на дирекция „ Вътрешна сигурност “.

„ От събраните доказателства се оказа, че полицейски автомобил се е движил по маршрута, по който се е движило въпросното „ Порше “. Този полицейски автомобил най-вероятно е спирал по маршрута, той е станал очевидец и возещите се в него двама служители на реда на самата злополука. Но вместо да изпълнят служебните си отговорности, те са създали нещо друго “, заяви Демерджиев, като не даде повече детайлности, защото тече следствие.

По думите му тази информация неотложно е била докладвана на прокуратурата.

„ Служителите от дирекцията срещнаха в детайли наблюдаващия прокурор със записите, които откриват тези дейности. Те предложиха двамата чиновници да бъдат арестувани за 24 часа, да се вземат телефоните и данните от телефоните им и да се подхващат неотложни дейности. След като наблюдаващият прокурор се срещна с материалите, той не разреши на чиновниците да извършат тези дейности, пое надзор върху въпросното следствие и ни предизвести, че не би трябвало да огласяваме данни, с цел да не пречим на следствието “, изясни Демерджиев.

Вътрешният министър добави, че след това тези дейности са били „ поднесени като опит да се откри, че полицията прикривала служителите на реда, взели участие в тези дейности “.

„ Дирекция „ Вътрешна сигурност откри всички тези обстоятелства и условия и на тази база беше формирано второ досъдебно произвеждане, което да касае към този момент техните дейности и бездействия. Още на 30-и, когато сме докладвали на прокуратурата тези условия, въпросните чиновници бяха отстранени от служба, бяха формирани дисциплинарни производства против тях със заповед на шефа на Столична дирекция на вътрешните работи, бяха отнети персоналните им карти, персоналния знак, служебното оръжие.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР