Служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви в предаването Въпросите по

...
Служебният вътрешен министър Бойко Рашков заяви в предаването Въпросите по
Коментари Харесай

Бойко Рашков: От 10 години Пеевски кадрува в ДАНС, ДПС държи националната сигурност

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков съобщи в предаването " Въпросите " по TV1, че от 10 години Делян Пеевски кадрува в Държавната организация " Национална сигурност " (ДАНС). Според него това е повода службите да не са проверявали някогашния народен представител от Движение за права и свободи по-обстойно и по този начин не са стигнали до офшорните му компании, за които се разбра от следствието " Досиетата Пандора " на интернационален консорциум от публицисти.

Тази седмица Пеевски посети постройката на ДАНС, като по този начин и не беше обявено за какво е бил привикан в организацията. Рашков посочи, че към момента не може да се приказва за начало на досъдебно произвеждане по смисъла на Наказателния кодекс. Той изрази удивление, че е имало публицисти, които са чакали Пеевски пред ДАНС и допусна, че информацията може да им била подадена от самия него.

" ДАНС изрично не е прочистена от фрагменти, които са наслоявани 10 години от такива като Пеевсски. Той е кадрувал и в правосъдната система, като това не е загадка за никого. А за какво службите не са ревизирали за офшорните му компании? Просто не може кадровикът да бъде проверяван. Той е основател кадрово на тази организация. Движение за права и свободи е поставило трайното ръката си върху националната сигурност ", сподели още Рашков.

Изказването на силовия вицепремиер идва, откакто с идването си на власт служебното държавно управление смени управлението на ДАНС. Първо беше освободен ръководителят на организацията Димитър Георгиев, а седмица по-късно и заместникът му Недялко Недялков.

Рашков добави, че сега Министерство на вътрешните работи работи доста мъчно с прокуратурата. По думите му министерството се сблъсква с " безобразия на предходната власт, само че не можем да пробием стената прокуратура, с цел да стигнем до съд ". Той отдаде всичко това точно на преодоляването на правосъдната власт от Движение за права и свободи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР