Служебният транспортен министър Христо Алексиев уточни, че България ще изнася

...
Служебният транспортен министър Христо Алексиев уточни, че България ще изнася
Коментари Харесай

България разрешава износа на руски нефтопродукти, които няма как да се пласират на вътрешния пазар

Служебният транспортен министър Христо Алексиев посочи, че България ще изнася единствено съветски нефтопродукти, които няма по какъв начин да бъдат пласирани на вътрешния пазар.

" България не разрешава износа на нефтопродукти с генезис съветски недопечен нефт, като се изключи някои деривати и съпътстващи артикули, които се получават естествено от индустриалния цикъл на рафинерията в Бургас. И те няма по какъв начин да бъдат пласирани на вътрешния пазар и тъкмо заради това да не даваме мотиви на " Лукойл " да затворят рафинерията - по тази причина разрешихме единствено тези артикули. Това е едно рационално решение. Това решение известно на Европейската комисия то им е пратено ", съобщи Христо Алексиев.

Служебният транспортен министър сподели още, че се обмислят благоприятни условия за потреблението на фериботния комплекс във Варна в помощ на коридорите на солидарността с Украйна:

" Ние сме предложили разнообразни планове. Те са свързани с спомагателна инфраструктура и създаване на такава на пристанище Русе, на пристанище Варна. В момента създаваме вид и да употребяваме фериботния комплекс във Варна, тъй като свързаността с Украйна по железопътен превоз е доста сложна и комплицирана заради това, че е друго междурелсието на Украйна и на България и на множеството европейски страни ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР