Служебният премиер Стефан Янев предложи Пламен Тончев за шеф на

...
Служебният премиер Стефан Янев предложи Пламен Тончев за шеф на
Коментари Харесай

Сензационна рокада! Премиерът предложи Пламен Тончев за шеф на ДАНС

Служебният министър председател Стефан Янев предложи Пламен Тончев за началник на ДАНС, научи организация BulNews.
След съвещание, извършено през днешния ден, кабинетът е взел решение да предложи на президента Румен Радев да освободи от служба шефа на ДАНС Димитър Георгиев, а позицията да заеме Пламен Тончев. Той бе отпред на ДАНС във Враца 11 години, а предходната година бе изместен на същата позиция в Кюстендил. За рокадата тогава заяви първо медията ни.



През годините той се утвърди като един от най-успешните ръководители в системата, а преди този момент работеше в локалния БОП.
„ С държанието си този ръководител сътвори казус, с което накърни престижа на службата и се сътвори предпоставки да се счита, че прави политически стимулирани дейности. Пламен Тончев ще бъде назначен на мястото на настоящия началник на ДАНС. Когато вземем решение за останалите служби, ще ви осведомяваме “, разгласи служебният министър председател Стефан Янев, след съвещанието на държавното управление.
Досегашният шеф на структурата Димитър Георгиев беше един от шефовете на служби, които са излезли в неплатен отпуск до началото на май до септември. На 19 май Георгиев и началникът на Държавна организация „ Разузнаване “ (ДАР) Атанас Атанасов подадоха в Министерския съвет заявление за преустановяване на отпуските. След това стартира и вътрешна инспекция в ДАНС по информация, че службата нелегално е подслушвала политици преди изборите на 4 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР