Служебният правосъден министър Иван Демерджиев поиска от Прокурорската колегия на

...
Служебният правосъден министър Иван Демерджиев поиска от Прокурорската колегия на
Коментари Харесай

Министър иска дисциплинарни производства срещу прокурори от разследването "Осемте джуджета"

Служебният правосъден министър Иван Демерджиев изиска от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да образува дисциплинарни производства против трима прокурори от Специализираната прокуратура, свързани с следствието на Антикорупционния фонд " Осемте джуджета ". По думите му има данни, че с дейностите си магистратите са нарушили закона и по тази причина той чака Прокурорската гилдия да си свърши работата:

„ Това не са обаче единствените сигнали. В момента преглеждаме още, касаят разнообразни случаи. Тук първо сезирахме основният прокурор, сезирахме Инспектората и, откакто не последваха никакви дейности, а госпожа Маджарова разгласи, че това е фамилна драма, взехме решение, че би трябвало министърът на правораздаването да упражни пълномощията си и да не чакаме повече другите органи, които явно не желаят постоянно да упражняват пълномощията си “.

Демерджиев съобщи, че е подготвен и с настояването си за предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев и ще го внесе неотложно във Висшия правосъден съвет, в случай че Конституционният съд даде позитивен отговор на въпроса на предшественика му Янаки Стоилов -  има ли право на това.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР