Служебният министър на външните работи Николай Милков каза, че няма

...
Служебният министър на външните работи Николай Милков каза, че няма
Коментари Харесай

Няма да има общо честване със Скопие на гроба на Гоце Делчев

Служебният министър на външните работи Николай Милков сподели, че няма да има общо отбелязване с Република Северна Македония на годишнината от гибелта на Гоце Делчев на 4 май. Министърът чака за искащите да отидат на гроба му в Северна Македония същите проблеми, които е имало и през февруари, когато се честваше годишнина от рождението на войводата.

„ Ние ще организираме празнувания в България на Гоце Делчев, тъй като на тоя стадий не мислим, че има общи празнувания. Ние няма да създадем с тях там, тъй като предишния път такива нямаше. Сега, несъмнено, нашият последните ще отида и ще участва на самите празнувания, както се надяваме, че посланичката на РСМ ще участва на това, което ние ще създадем тук в България, а българските жители, които биха желали да отидат, не може да ги предизвести да не вървят, само че би трябвало да знаят, че е допустимо да срещнат трудности “, сподели външният ни министър, представен от БНР.

Николай Милков чака политически присъди в прилежащата ни страна за наши сънародници, измежду които и за ръководителя на Културния клуб в Охрид Томе Блажевски:

„ Сега ме тормози, че през последната седмица повдигнаха обвиняване на Томе Блажевски, който е ръководител на културния център в Охрид „ Цар Борис III “, откакто същите под индиго безусловно обвинявания бяха повдигнати и на Любчо Георгиевски от центъра в Битоля. Ако тези обвинявания се потвърдят от съда в един миг, значи ние ще се сдобием може би с първите политически пандизчии в Република Северна Македония. Наказателният кодекс планува от 1 до 5 години за такива дейности. В същото време подпалвача Алабаковски твърди, че се гордее с закононарушението, което е направил. Тоест това приказва за атмосферата. Това приказва за обстановката, която е основана там “.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР