Служебният министър на туризма Стела Балтова апелира по време на

...
Служебният министър на туризма Стела Балтова апелира по време на
Коментари Харесай

Балтова апелира ставката от 9% ДДС в туризма да остане до края на 2022 г.

Служебният министър на туризма Стела Балтова моли по време на чуване в Народно събрание мярката 9 % Данък добавена стойност за всички браншове в туризма да се приложи до края на 2022 година

Тя подсети, че за бранша работи мярката "60 на 40 ", която е с нов дизайн и изброи други ограничения за безплатно подкрепяне на бизнеса, който ще бъде обиден от използването на ограничаващи дейности съгласно здравния проект противоепидемичен проект.

Мерките са написани в оферти от служебния кабинет законопроект за актуализация на държавния бюджет, като министърът сподели, че се надява той да бъде признат от Народно събрание.

Сред тях министърът уточни мярката за опазване на заетостта "80 на нула ", съгласно която се планува да се покрива 80 % от осигурителния приход на засегнатите лица, като ще се поемат 80 % от осигурителните вноски от страна на работодателя. Тази мярка е разширена с включване и на самоосигуряващите се лица, добави министърът.

Освен това ще има безплатна финансова помощ за екскурзоводите като самонаети лица въз основата на най-малък средномесечен приход от 2019 година

Ще има и ограничения за покриване на оперативни разноски на база % върху сумата на спада от приходите 2020 към 2019 година на средномесечна основа. Така ще се компенсират и сезонните бизнеси и ресурсът ще се разпредели по-справедливо, сподели министърът.

При равнище 3 по здравния проект, когато част от активността в сектора няма да може да се прави, ще важи новият дизайн на мярката "60 на 40 ", както и дотацията от 35 евро на седалка, а при равнище 4 - когато да вземем за пример къщи за посетители ще са отворени при специфичен режим, а за заведения за хранене и кафенета ще е позволена единствено доставката по домовете, ще се се резервира и мярката за опазване на заетостта - комбинирано съгласно обсега ограничение на дейностите - при над 50 % спад, да се ползват ограниченията "80 на нула ", "60 на 40 " и "50 на 50 " надлежно при 30 и 20 % спад, изясни министърът.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР