Служебният министър на туризма Илин Димитров и бивш депутат от

...
Служебният министър на туризма Илин Димитров и бивш депутат от
Коментари Харесай

Искат 9-процентния ДДС за туризма да стане постоянен

Служебният министър на туризма Илин Димитров и някогашен народен представител от " Продължаваме промяната " издигна предлагането за непрекъснато използване на 9% Данък добавена стойност за туристическия отрасъл и залагане на 100 млн. лева за реклама на нашите дестинации.

Това са част от предложенията, които министърът се надява да влязат в Бюджет 2023 или в пакета данъчни закони в границите на идната бюджетна процедура. Приемането им обаче не може да се случи без работещо Народно заседание.

Първото предложение на Димитров е понижената от 20 на 9% ставка на Данък добавена стойност за туризъм да остане непрекъснато. Отстъпката, която бе гласувана поради загубите на сектора около КОВИД-кризата, изтича на Нова година. 

Другото предложение е бюджетът за реклама да бъде нараснал на 100 млн. лева От ведомството се аргументират с претекста, че сега Гърция има над 250 млн. лева бюджет за реклама, Турция - над 410 млн. лева, а България разполага с едвам 18 млн. бюджет за реклама.

Другата нужна мярка е да се запазят обезщетенията за цените на тока, като се прибавят и компенсации за газ, а също и безакцизно гориво за нафтовите стопанства на хотелите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР