Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството инспектира язовир Тополово

...
Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството инспектира язовир Тополово
Коментари Харесай

Министър Шишков инспектира язовир Тополово 2

Служебният министър на районното развиване и благоустройството инспектира язовир " Тополово 2 " в община Асеновград, оповестяват от Министерство на регионалното развитие.

По думите му язовирът е безусловно опустошен, откакто в хода на ремонтните действия се случила повреда, която разрушила язовирната стена . В момента оборудването е празно и по него не се работи, разясни той. Според Шишков водоемът е образец за това по какъв начин страната си е разрешавала да строи нелегално в интервала 2019 - 2021 година - без планове, без позволение за градеж, без надзор и гаранции.

Министърът посочи, че при язовир " Тополово 2 ", с изключение на ремонт на ремонта, ще се наложи и ремонт на повредата . Държавата е осигурила пари, упълномощила е планиране, има направен план, само че след това плановете не са утвърдени, а стартират противозаконни поправки, разясни Шишков.

Той уточни, че няма контрол на ремонтите. Не са правени и инспекции, добави министърът. Нямаме въвеждане в употреба. Липсата на правилник, контрол и надзор води до повреди. За страдание не знаем дали и други язовири могат да аварират по този метод, тъй като са без строителни бумаги, сподели още той.

Шишков увери, че повредата на бент. " Тополово " 2 ще бъде отстранена законно, защото от юли м.г. има позволение за градеж за премахване на повредата. Министърът съобщи, че 84 язовира от 400, избрани като евентуално рискови, са ремонтирани нелегално , без нужните строителни бумаги и надзор.

Регионалният министър добави, че поради неналичието на правна рамка няма по какъв начин да се завършат нелегално започнатите поправки. Според него виновността е на страната в интервала 2019-2021 година, като тя се явява възложител и реализатор. Мащабът на противозаконното строителство е голям, пред съществено предизвикателство сме, посочи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР