Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов дава брифинг след заседанието

...
Служебният министър на правосъдието Янаки Стоилов дава брифинг след заседанието
Коментари Харесай

НА ЖИВО: МС пита КС може ли министъра на правосъдието да предлага освобождаване на председателите на ВКС, ВАП и главния прокурор

Служебният министър на правораздаването Янаки Стоилов дава брифинг след съвещанието на Министерския съвет.

Стоилов съобщи, че Министерският съвет е решил да насочи искане до Конституционен съд за предоставяне на наложително пояснение на член 130 т В от Конституцията. Въпросът е в пълномощията на министъра на правораздаването включва ли се опцията да прави предложение за предварително освобождение от служба на ръководителя на Върховен касационен съд, на ръководителя на ВАП и на основния прокурор. Става дума за тежко нарушаване или редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и дейности, които водят уронване на престижа на правосъдната власт, сподели служебният правосъден министър.

Гледайте онлайн тук или на във Facebook:



Осезаемо е, че политическите процеси не протичат по нормалната демократична логичност, съобщи при започване на постоянното съвещание през днешния ден служебният министър-председател Стефан Янев.

" По мое мнение жителите имат право да знаят отговорите на няколко значими въпроса. На първо място кой дефинира целите и кой дефинира постовете в евентуалния предстоящ кабинет в процеса на неговото създаване и съставяне ", обърна се той.

" Както и имат право да знаят логиката за осъществяване на политическите съвещания и по какъв начин те ще доведат до работещо парламентарно болшинство ", добави той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР