Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов забрани на военните да

...
Служебният министър на отбраната Димитър Стоянов забрани на военните да
Коментари Харесай

Служебният министър на отбраната забрани алкохола и наркотиците по време на работа

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов забрани на военните да използват алкохол и опиати във времето, несъмнено за извършване на служебните им отговорности – в това число при занятия, тренировки, учения, задачи и интервенции.

Забраната е наложена с министерска заповед № ОХ-743 от 12.08.2022 година С нея се не разрешава също продажбата на алкохол във всички столове, бюфети или други търговски пространства на територията на военните формирования и в останалите здания на МО.

Стоянов не разрешава на военнослужещите да ръководят пътни транспортни средства „ в служебно и извънслужебно време след приложимост на алкохол с централизация в кръвта над 0.5 на хиляда и/или след приложимост на наркотични субстанции или техни аналози, според наредбата на член 5, алинея 3, т. 1 от Закона за придвижване по пътищата ".

Служебният министър постановява също, че при явяване на военнослужещ „ в положение, което не му разрешава да извършва служебните си отговорности, породено от използването на алкохол и/или корист с наркотични субстанции ", той ще бъде уволнен.
Военни чиновници показват неразбиране от заповедта, която оставя усещане, че до момента използването на алкохол и опиати са били процедура в структурите на армията. До момента липсва информация за такива прояви.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР