Служебният министър на околната среда и водите е освободил от

...
Служебният министър на околната среда и водите е освободил от
Коментари Харесай

Уволниха директора на НП Рила, който спря джиповете до Рилските езера

Служебният министър на околната среда и водите е освободил от служба шефът на Национален парк " Рила ", публично обаче това не е изнесено от министерството, за новината Moreto.net научава от обява на Владимир Милушев.

Владимир Милушев оглави най-големия народен парк в страната при започване на март тази година и се задържа на поста едвам 7 месеца. Той обаче ще остане в историята на парка като един от най-успешните , заемали тази служба досега.

За късия интервал, в който бе отпред на Парка, той съумя да направи неща, които неговите прародители не успяваха да създадат с години.

Не най-важното, само че може би едно от най-знаковите неща, с които Милушев имаше смелостта да се захване и да се оправи, бе прекъсването на нерегламентирания достъп на джипове, atw-та и други МПС-та до Рилските езера .

В резултат на работата му, както и извършената осведомителна акция, а също и непрекъснато наличие на чиновници на парка бе понижено отрицателно влияние на хората върху Седемте рилски езера .

Под управлението на Милушев паркът съумя да обезпечи 15 милиона швейцарски франка за повишение на енергийната успеваемост и понижаване на отрицателните въздействия върху природата на определени хижи и други здания в планината като част от Българо-швейцарска стратегия за съдействие.

Друга значима смяна, която се случи в Парка под управлението на Милушев е, че бе изменен методът, по който се реализира обичайна сезонна паша. За първи път в Национален парк „ Рила “ е била осъществена инспекция на действителния брой животни на всеки ползвател преди издаване на позволение, а по-късно са били осъществявани действителни инспекции на терен. Това е довело до отстраняването на стотици „ виртуални “ животни .

За мен беше чест и отговорност да съм отпред на дирекция „ Национален парк Рила “.

Чест, тъй като планината значи доста за мен и знам какъв брой доста тя значи и какъв брой дава на още толкоз доста хора.

Беше, тъй като от през днешния ден към този момент не съм шеф. Така реши служебният министър на околната среда и водите.

След тези 7 месеца, в които бях отпред на администрацията на най-големия народен парк в България, желая да благодаря на всички, с които дружно работихме за положителното Рила и хората, свързани с планината.

Благодаря, както на сътрудниците в дирекцията на Парка, по този начин и на всички хора отвън Дирекцията, които подкрепяха нашата работа!

Без всички вас нямаше да успеем да свършим толкоз потребни неща.
От Министерството на околната среда и водите все още не са излезли с публично известие за освобождението на Милушев.

Според самия Милушев обаче претекстовете за уволнението му са били тъкмо два реда - " Пропуски в контролната активност. Неефективно справяне със служебните отговорности. Липса на съгласуваност. "

Самият Милушев не вижда смисъл в обжалване на уволнението си, тъй като съгласно член 19а от Закона за администрацията, органът по назначението може да освободи назначения човек когато и да е без предупреждение и съвсем без претекстове .

По думите на Милушев това е сериозен проблем, тъй като е в действие за стотици (ако не и хиляди) управнически позиции в цялата администрация.

" И тук напълно не става въпрос за мен, а за десетки освобождавания и назначения, които се случват в последните дни от страна на служебно държавно управление , назначено, с цел да обезпечи обикновено протичане на изборите, единствено седмици преди, вероятно, да имаме ново постоянно такова. И дори, не става въпрос единствено за служебното държавно управление, а въобще за метода, по който се назначават управническите фрагменти в държавната администрация и задачите и дилемите, с които се слагат тези хора. Ако желаеме нещата да се случват обикновено това би трябвало да се промени. Трябва да си избираме способени хора с морал и предпочитание да правят работа в интерес на обществото. А в случай че желаеме това да се случи всеки от нас би трябвало да способства – да споделяме когато нещо е неправилно, да пожелаваме, да гласуваме на избори…

А, другояче, дружно с мен бе освободен и шефа на Национален парк „ Пирин “. В момента от трите национални парка единствено един има шеф и той е някогашен помощник на държавна сигурност , пенсионер, на който цялата кариера е минала в структурите на министерствата на вътрешните работи и правораздаването. Най-вероятно е добър човек, само че едва ли е добър избор за шеф на народен парк... ", написа Милушев в своя обява.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР