Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев заяви,

...
Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев заяви,
Коментари Харесай

Асен Личев: Днес се разбра схемата на бившия министър

Служебният министър на околната среда и водите Асен Личев съобщи, че до момента в който той е на поста няма да има втори епизод на водната рецесия в страната. Той разгласи тогавашното пояснение на Емил Димитров, че скоро няма да има вода във Варна и Бургас за подправено. В предаването „ Лице в лице “ по bTV Личев съобщи още, че внушаването на боязън може да разгради цяла една институция, каквото е Министерството на околната среда и водите.

„ Има два метода. Единият е да арестуваш министъра на околната среда и водите и след една седмица и заместник-министъра. Така всеки идващ, който идва, ще се опасява. Министърът и заместник-министърът още не са наказани. Следващият министър идва, само че и той се опасява, като е казвал, че цялата администрация не желае да подписва нищо, тъй като и тя се опасява. Това ненапълно е във връзка с страха, който се внушава. По този метод се разгражда една цяла институция като Министерството. Стигаме до началото на 2021 година. Установява се, че предходната година, когато Народното събрание е гласувало бюджета, е пуснало един предел на предприятия за ръководство на дейностите по околна среда. Този предел съвсем е привършен първото тримесечие и към този момент в него няма пари. Той може да бъде поправен единствено с Народно заседание. Бюджетът на Министерството се явява в 10 милиона лв. така наречен недостиг. Каква политика може да се прави, когато не може да се харчи? Аз ще намеря запаси и ще направя преоценка и на подписани контракти за насъщни потребности “, сподели министър Личев.

" Днес се разбра една скица – вие получавате най-високи ДМС-та, след една седмица ви давам на прокурор. Това го е правил министър Емил Димитров. Дава ДМС на Главна Дирекция „ ОПОС “, до момента в който на 9 април той получава отчет, че там всичко е наред, им дава 200 % ДМС – 563 хиляди лв. на 102-ма души. Другите приблизително взимат по 40. След една седмица на 16 април същото лице, което е било шеф и се изгуби, написа отчет какъв брой е пагубно в ОПОС. Оказва се, че въз основата на този отчет министър Емил Димитров ги дава на основния прокурор и Кьовеши “, уточни още той.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР