Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов открои причините

...
Служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов открои причините
Коментари Харесай

Уволненото ръководство на КЗП заменяло експерти с политически калинки

Служебният министър на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов открои аргументите за промяната на управлението на Комисия за отбрана на потребителите (КЗП).

В отговор на въпрос на News.bg Стоянов посочи, че е получавал доста сигнали за това, че КЗП са назначавали на мястото на специалисти с дълготраен опит хора, които изрично не дават отговор на условията за заеманата позиция. Уволненото управление на КЗП са знаели това, само че са ги назначавали на 4 и 6 часа краткотрайно, с цел да заобиколят условията.

Освен това Стоянов е получил и сигнали за назначено лице с тежко престъпно минало в един от районните структури. Затова Никола Стоянов ще чака от новото управление на КЗП отчет по тъкмо тези тематики.

Иначе с изключение на тези сигнали, сред аргументите за уволнението на управлението на КЗП са и административни такива - ръководителят на контролния орган не отговарял на условията за заемането на този пост. Докладът, който бил импортиран за избор на нови членове на КЗП, не е бил координиран в Министерство на стопанската система от всички по веригата в министерството, а непосредствено е бил импортиран, което не дава отговор на законовата процедура.

От друга страна още от първия ден, когато пристигал сигнал от КЗП в Министерство на стопанската система, отрасловият министър го препращал автоматизирано на виновните институции. " На първия сигнал, който препратихме, веднага реагираха с политическа конференция, в която споделиха, че им забраняваме да вършат инспекции ", подсети Стоянов.

Стоянов увери, че няма проблем с други структури на Министерство на стопанската система, с изключение на с това на КЗП. Проверките за райския газ се оказали политически пиар, тъй като два закона казвали кой имал право да продава химически детайли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР