Служебният министър на икономиката Даниела Везиева потвърди днес на брифинг,

...
Служебният министър на икономиката Даниела Везиева потвърди днес на брифинг,
Коментари Харесай

Министър Везиева не отстъпва - продължава да иска оставките на тримата директори на ДКК

Служебният министър на стопанската система Даниела Везиева удостовери през днешния ден на брифинг, че ще изиска оставките на тримата членове на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК). " Решението е взето след импортирания от сътрудниците ми отчет ", сподели министърът, представена от Българска телеграфна агенция.

Министърът сподели, че ще изиска оставката им и за това, " че си разрешиха да изнесат изказвания, които не дават отговор на истината ". Везиева показа мнение на ведомството след инспекция, разпоредена от нея, във връзка медийни изявления на трима от членовете на Съвета на шефовете на ДКК, с които бе оповестено решението на СД на ДКК да освободи Ваня Караганева от длъжността изпълнителен шеф.

Министърът посочи, че не са били спазени съответните процедури във връзка с това по какъв начин е извършено съвещанието на Съвета на шефовете - без да бъдат известени останалите членове на съвета и министерството.
 Ваня Караганева бе освободена като изпълнителен шеф на ДКК, след единствено месец на поста и с тежки обвинявания
Ваня Караганева бе освободена като изпълнителен шеф на ДКК, след единствено месец на поста и с тежки обвинявания

" Може би решението ми да се разделим с тях е позакъсняло, само че когато встъпих в служба, се срещнах с всеки един от тях и подадох ръка да работим дружно, тъй като смятам, че би трябвало да има последователност във всяка една от дейностите. Тогава счетох, че опитът им би бил добра принадена стойност да почистим името на ДКК от всички обвинявания, които течаха към оня миг. Считах, че тези хора имат предпочитание да работят с нас за общата ни идея за това, да променим един остарял модел, показващ скрити, непрозрачни схеми, процедури, по които се е работило ", сподели министърът.

Тя съобщи, че не се тормози от инспекции в ДКК, включително и от европейската прокуратура. Притеснена съм, че " методът, по който го направиха тези трима члена на съвета на шефовете, по-скоро ми подсказва, че остарелият модел желае да се върне на власт ".
 Икономическият министър желае оставката на Съвета на шефовете на ДКК
Икономическият министър желае оставката на Съвета на шефовете на ДКК

Освобождаването от поста изпълнителен шеф на ДКК на Ваня Караганева е " добре квалифициран компромат ", счита Даниела Везиева

Министърът сподели, че най-вече е била наранена от " опита да се нанесе нечовечен удар върху една от главните ни промишлености - военно-промишления комплекс ". Тя уточни, че всеки опит да бъде " изкалян този бизнес " ще коства на страната ни доста средства, тъй като това е промишленост, която е експортно насочена, а сдруженията подписват контракти, които са подкрепени на междудържавно равнище.

Министър Везиева заяви в отговор на въпрос, че ще изиска цялостен одит на решенията на ДКК по цесии и на други решения. Тя сподели още, че ще съблюдава законовите условия за конструиране на нов Съвет на шефовете, като сега тече конкурсна процедура.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР