Служебният кабинет вкарва БСП във властта, не през задния, а

...
Служебният кабинет вкарва БСП във властта, не през задния, а
Коментари Харесай

ГЕРБ: Радев докара на власт нова тройна коалиция, водена от ...

Служебният кабинет вкарва Българска социалистическа партия във властта, не през задния, а пред парадния вход. Поредният образец са назначените нови регионални шефове. Тази теза развиха на брифинг представители на ГЕРБ, отпред с Тома Биков.

Очаквахме служебният министър председател Стефан Янев да даде повече информация за новите регионални шефове, само че той не го направи. Затова ние ще я дадем, разгласи Биков.

Това служебно държавно управление е политическо. То е коалиция сред Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Мая Манолова ", продължи някогашният народен представител.

Аргументът, че сменят регионалните шефове на ГЕРБ, тъй като те ще попречат на изборите е недействителен, тъй като те бяха заменени с тези на Българска социалистическа партия. Имаше един лаф - " стани да седна ". Не споделяме, че това е нелегално, само че че би трябвало да се носи отговорност щом тези назначения са политически. Не знаем за какво това държавно управление не бе образувано с третия мандат на Българска социалистическа партия. Всъщност знаем, само че сега освен че повтаряме злощастния опит от 2014 година, когато Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи управляваха без да са спечелили изборите. Притеснени сме за организацията на изборите. Проблемът на тези хора не е с ГЕРБ, а с демокрацията. Те са посочили с години, че не могат да завоюват демократични избори. И откакто не могат, първият им инстикт е да посегнат на демократичния избор, разяснява Биков.

Според ГЕРБ огромна част от назначените служебни министри и регионални шефове са искрено червени фрагменти.

" Трябва да се каже, че огромна част от министрите и зам.-министрите са с политическа украска, най-много те са членове и симпатизанти на Българска социалистическа партия. Самата социалистическа партия и ръководителят Корнелия Нинова се обявява единствено с Янаки Стоилов - министъра на правораздаването и дълготраен представител на Българска социалистическа партия. Но не е единствено той - Антон Кутев, който отговаряше за медийната политика в Българска социалистическа партия, а в този момент е представител на Министерски съвет. Бойко Рашков също беше народен представител от Българска социалистическа партия ", уточни Христо Гаджев.

Според него Българска социалистическа партия е една от ръководещите партии, макар че не е спечелила избори.

" От другите министри - Христо Бозуков, министърът на земеделието, е изявен симпатизант на Българска социалистическа партия, а по времето на държавното управление Орешарски беше назначен за ръководител на Селскостопанската академия. Г-жа Стела Балтова, министърът на туризма, беше заместител началник на Агенцията по туризма по времето на Тройната коалиция. По-интересно е на второ равнище при заместник-министрите. В кабинета на Министерство на труда и обществената политика двамата заместник-министри Надя Клисурска - острието на Българска социалистическа партия в обществената политика и Иван Кръстев, вторият заместник-министър, който беше заместник-министър по времето на държавното управление Орешарски и претендент за евродепутат на Българска социалистическа партия и изявен деятел на социалистическата партия ", уточни още Гаджев и добави, че това не било цялостният лист, тъй като не желал да влиза в елементи за съветниците и за началниците на кабинети.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР