Служебният кабинет възнамерява да прекрати харченето на милиарди левове без

...
Служебният кабинет възнамерява да прекрати харченето на милиарди левове без
Коментари Харесай

Служебният кабинет спира харченето на милиарди без търг

Служебният кабинет има намерение да приключи харченето на милиарди левове без публични поръчки, което сега се случва посредством заобикаляне на закона през така наречен in-house възлагане, стана ясно от изказване на финансовия министър Асен Василев на брифинг след държавното съвещание в сряда.

Парите, които са предопределени за подобен вид действия, ще бъдат възобновени на бюджета и по-късно ще бъдат разходвани единствено след провеждането на съответните състезания по Закона за публичните поръчки. Във вторник бе обявено, че затова.

" Както построихме Автомагистрала " Тракия " с публични поръчки, по този начин можем да построим и Автомагистрала " Хемус " с публични поръчки ", сподели Василев.

Той отхвърли изказванията на някогашния министър председател Бойко Борисов, че строителството на автомагистрала " Хемус " е спряло. Много от подписаните контракти са от дълго време авансирани, а в " Автомагистрали " са оставени 82 млн. лева, с които сдружението да се разплаща по настоящите контракти, стана ясно още от думите на министъра.

Асен Василев посочи, че настоящи контракти няма да бъдат разваляни, тъй като в множеството случаи това е мъчно. " Притеснителното е, че тези контракти са авансирани без осъществена работа и без банкова гаранция, тъй че в случай че компаниите не свършат работата, страната доста мъчно може да си върне парите ", уточни Василев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР