Служебният кабинет смени шефовете на Агенция Митници“ и НАП. Това

...
Служебният кабинет смени шефовете на Агенция Митници“ и НАП. Това
Коментари Харесай

Сабрутев, ПП-ДБ: Искаме да работим за хората и да има приходи в държавата

Служебният кабинет смени шефовете на Агенция „ Митници “ и Национална агенция за приходите. Това докара до недостиг в бюджета. По-високи заплати ще има, ако има по-висока събираемост на приходите. Това съобщи Венко Сабрутев от ПП-ДБ.

Той посочи, че се усилват заплатите в държавната администрация, там където последната година не са вдигани. Увеличават се и пенсиите с 12%.

Сабрутев изрази мнение, че митингите са поради прекъсване на растежа на приходите от служебния кабинет. Той посочи, че би трябвало да се търсят благоприятни условия за повишение на приходите във всеки един бранш в България.

„ Защо синдикатите не стачкуваха против служебният кабинет, който можеше да вдигне приходите “, попита Сабрутев.

Сабрутев разгласи, че страната не си е събирала парите по време на ръководството на служебният кабинет. Ще се заложи наложителното възнаграждение на заплатите по банков път. Целта е да се изсветлят секторите, където не се заплащат действителните заплати.

„ Даването на касови бележки в заведенията и заведенията за хранене ще докара по-голяма събираемост на приходите. Няма да спрем да желаеме жителите да бъдат обезпечавани на действителните им пари. Искаме да работим за хората. Искаме да има доходи в страната “.

Според Сабрутев страната би трябвало да се съсредотичи към електронното ръководство и би трябвало да се подхващат ограничения, които да усилят събираемостта.

Той увери, че няма да има напън при осъществяване на служебните отговорности, в случай че бъде повдигнат Димитър Главчев за началник на Сметната палата.

Сабрутев уточни, че ще има равномерен и спокоен преход към еврото.

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР