Служебният кабинет ще се случи само ако се изчерпат всички

...
Служебният кабинет ще се случи само ако се изчерпат всички
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Служебен кабинет ще има, само ако се изчерпят другите възможности


Служебният кабинет ще се случи единствено в случай че се изчерпат всички други благоприятни условия в новото Народно заседание, съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в предаването „ Неделяна на Нова “. Тя обаче добави, че се надява да се случи постоянно държавно управление.

Ако питате кой най-вече се опасява, явно е, че от лятото насам тези, които най-вече се опасяват са политическа партия ГЕРБ и другите партии, които са в тяхната коалиция, разяснява още Йотова.

Тя подсети, че само ГЕРБ приказват за длъжностен кабинет. Докато президентът загатва този вид дотолкоз, доколкото това е конституционно обвързване.

Няма по какъв начин да оставим страната във вакуум. Разбира се, че сме подготвени за всяка една обстановка, такава каквато тя ще бъде през идващите дни. Но първо има един кръг от съвещания, по-късно има връчване на мандати и чак тогава в случай че са изчерпани всички благоприятни условия ще се стигне и до длъжностен кабинет, добави още Йотова. Тя сподели още, че не би трябвало да се не помни, че Борисов е към момента министър-председател и си носи всички отговорности като подобен и е ръководител на Политическа партия ГЕРБ.

Четирите стълба от Плана за възобновяване на България нямат отговора каква е България в 2021 година и къде желаеме да стигнем след 4 години, сподели още вицепрезидентът.

Притесняват ме още заложените цели. Можете ли да си визиите, че до 2024-2025 година ние се надяваме 50 % от българското население да бъде компютърно грамотно. и 35% от стопанската система да бъде цифровизирана? Оттам нататък четирите стълба нямат политическо обръщение, няма отговора на въпроса каква е България в 2021 година и къде желаеме да стигнем след 4 години. Събирани са разнообразни експертни отзиви, поизтупани са малко досиетата от разнообразни министерства, това е натоварено в тези страници. Нека и по този начин да е, той би трябвало да мине през българския парламент и да се опитаме оттук насетне добре да го защитим пред Европейска комисия. Надявам се, че ще се намерят грамотни и рационални хора, експерти, които след това да го поправят, сподели Йотова.

Вицепрезидентът акцентира, че Планът би трябвало да бъде импортиран в периодите и огромната неточност е, че не е бил импортиран до момента. Тя добави, че този План е диагноза какво е България през днешния ден.

Йотова разяснява и поддръжката за нея и Румен Радев като кандидатпрезидетнтска двойка за втори мандат от страна на Българска социалистическа партия. Смятам, че поддръжката на българските социалисти ние я имаме доста от дълго време. Смея да настоявам, че през тези четири години доверието сред нас набъбна още повече, твърди вицепрезидентът. Тя посочи, че и двамата с Радев са обмислили доста деликатно причините, с които пазят решението си да се кандидатират за втори мандат.

Вицепрезидентът добави, че има потребност от поддръжката на Корнелия Нинова и Националния съвет. Българска социалистическа партия си има правила. Има си закони, по които се развива тази партия. Вчерашното съвещание на Националния съвет просто парафира желанието на управлението и българските социалисти, сподели още Йотова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР