Служебният кабинет се събра на заседание, за да обсъди т.

...
Служебният кабинет се събра на заседание, за да обсъди т.
Коментари Харесай

Гълъб Донев за бюджета: Време е за вразумяване

Служебният кабинет се събра на съвещание, с цел да разиска така наречен удължителен закон за бюджета.

„ Колегите от Министерство на финансите създадоха няколко сюжета, в това число разновидности за повсеместен проектобюджет за идната година. Правителството се спря на т.нар удължителен закон за бюджета. Време е за вразумяване като става дума за бюджета на страната ”, безапелационен беше при започване на съвещанието министър-председателят Гълъб Донев.

„ Имаме основателни опасения, че в солидно и мощно фрагментиран парламент разискването на бюджета може да се трансформира в предизборно наддаване. Цената ще е непостижима за нас като общество. Голямата ми вяра е, че бюджетната процедура няма да затъне в дълга парламентарна процедура ”, сподели още служебният министър председател.

Дневният ред планува Министерският съвет да прегледа продължаването на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

По-рано денем законопроектът беше разискван на изключително съвещание на Националния съвет за тристранно съдействие, където не получи поддръжката на всички обществени сътрудници. Представителите на държавното управление увериха, че няма да има понижаване или спиране на обществените заплащания. Подкрепа показаха представителите на работодателите, а синдикатите възразиха против замразяването на приходите и против плануваното опазване на минималната работна заплата в размер на 710 лв..
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР