Служебният кабинет принуди народа да купува по-скъпо брашно, хляб и

...
Служебният кабинет принуди народа да купува по-скъпо брашно, хляб и
Коментари Харесай

Василев: Забраната за внос на украинско зърно нанесе щети в размер на 146 млн. лв.

„ Служебният кабинет принуди народа да купува по-скъпо брашно, самун и олио ”, съобщи финансовият министър пред публицисти.

Забраната на импорт на украинско зърно, която служебният кабинет изиска от Европейска комисия все още е нанесла вреди на хазната в размер на 146 млн. лева от невнесено Данък добавена стойност.

Ако възбраната продължи до края на годината, чакаме вреди от 40 млн. лева. на месец.

„ С това си непремерено решение служебният кабинет лиши хазната от доходи и накара народа да заплаща повече за брашно, самун, олио и фуражи, с цел да отбрани един бранш, който

предходната година е генерирал облага от 2 милиарда и половина лв. ”,

изясни още Василев.

По-рано днес министър-председателят Николай Денков разяснява, че освобождението на вноса от Украйна ще понижи цените на главните хранителни артикули и инфлацията у нас, което ще подкрепи хората с най-ниски приходи и ще усили приходите в бюджета от импорт и експорт.

Предложението на държавното управление за освобождението на вноса от Украйна заплашва цялото българско земеделие с заличаване, разяснява пък пред Радио Стара Загора Георги Радев, заместник-председател на управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите. Зърнопроизводителите заплашват да блокират цялата държава
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР