Служебният кабинет прие проектoтбюджет 2023-та с дефицит от 6.4% или

...
Служебният кабинет прие проектoтбюджет 2023-та с дефицит от 6.4% или
Коментари Харесай

Служебната власт одобри проектобюджета с дефицит от 6,4% и го даде на депутатите

Служебният кабинет одобри проектoтбюджет 2023-та с недостиг от 6.4% или 11.9 милиарда лева на изключително съвещание. Днес изтича срокът, в който служебното държавно управление би трябвало да внесе бюджетните закони в Народното събрание. Очаква се това да се случи до края на деня.

„ Важно е да се знае, че превръщането на бюджетната процедура в хватка за припечелване на време ще е ход, от който ще изгубят и жителите, и бизнесът “, сподели служебният министър председател Гълъб Донев при започване на днешното изключително съвещание на кабинета.

Министрите преглеждат на днешното съвещание проектобюджета на страната за тази година, бюджета на Здравната каса, както и проектозакона за държавното публично обезпечаване за 2023 година

„ В днешния ден няма по-голям въпрос от този за бюджета на страната. Споделяме общото разбиране за бюджетен недостиг до 3%. Как да се понижи бюджетният недостиг от 6,4% на 3%, е задача, на която ще търси решение Народното събрание “ , уточни Донев, като отхвърли „ прекачване на отговорността “.

След като нашите хрумвания за приходни ограничения бяха възприети, отговорно и рационално е да представим на народните представители бюджет, създаден по настоящо законодателство. Оттук насетне дейностите по отношение на финансовия проект на страната за 2023 година ще приказват за същинските планове, уточни министър председателят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР