Служебният кабинет предаде властта на новото редовно правителство. Със 134

...
Служебният кабинет предаде властта на новото редовно правителство. Със 134
Коментари Харесай

Служебният кабинет Янев предаде властта

Служебният кабинет съобщи властта на новото постоянно държавно управление. Със 134 гласа " за " и 104 " срещу " Народното събрание утвърди състава на новия Министерски съвет. Подкрепа получиха всички 20-има министри от кабинета " Петков ".

Церемонията по предаването на властта стартира с химна на България " Мила Родино ", а след него прозвуча музиката на " Ода на насладата " на Бетовен - формалният химн на Европейски Съюз.

Наследството, което оставяме след тези 7 месеца, е в основата на вероюто на " Продължаваме промяната ", а точно - смяната. Българите чакат в България да има смяна, да има правдивост и сигурност и да живеят в една естествена страна, съобщи досегашният длъжностен минисър-председател Стефан Янев.

" Много се веселя, че през днешния ден ние продължаваме смяната, която започнахме преди 7 месеца. С доста от вас работихме един до друг и имахме тежки задания, с които успяхме да създадем първи огромни стъпки в метода към една нова България. Една България, където бистрота, нулева приемливост към корупцията и смяна на остарелия модел стартира ". Това съобщи от своя страна новият министър-председател Кирил Петков.

" Аз съм пръв сред равни. Дотук бяха обещанията, оттук насетне стартират дейностите ", акцентира Петков.

" Всички българи знаят, че оттук насетне ни би трябвало правораздаване, което да работи. Това правораздаване няма по какъв начин да работи по метода, по който българските жители чакат, със съществуващия прокурор. Ние ще се движим в границите на закона и се надявам, че първите промени, които ще се случат в посока по-добро правораздаване, ще бъдат приоритет и на Народното събрание ", съобщи още той след церемонията по предаване на властта.
По думите му първите два целта ще бъдат цените на тока и Коронавирус рецесията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР