Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков обяви пред Капитал какви

...
Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков обяви пред Капитал какви
Коментари Харесай

Сираков каза какви са плановете на клуба за стадиона Георги Аспарухов

Изпълнителният шеф на " Левски " Наско Сираков разгласи пред " Капитал " какви са проектите на клуба за стадиона " Георги Аспарухов ". Поводът е решението на Столичния общински съвет от 25 април да изиска парцела от страната, тъй като може да го стопанисва по-добре. Тогава кметът на София Васил Терзиев разяснява, че желае общината да помогне на клуба да реализира амбициозния си план. Въпросът беше по какъв начин възможното бъдещо партньорство да се случи. Сираков има отговор.

" В случай че Столична община получи собствеността върху стадион " Георги Аспарухов ", ще потърсим партньорство в учредяването на дълготрайно, възмездно право на градеж и прилагане. По този метод " Левски " ще има цялостните права, с цел да осъществя капиталовите си планове, а общината - опцията да предложи на софиянци съвременно оборудване, популяризиращо футбола и синята концепция ", разяснява за " Капитал " притежателят на акциите в клуба.

Това на процедура значи клубът да заплаща на общината (вероятно разсрочено, поради финансовото му състояние), с цел да употребява и ремонтира стадиона, а градът да резервира земята и самото оборудване като благосъстоятелност. Вариант, който звучи задоволително и на Столичната община, съгласно източници на " Капитал " от " Московска 33 ".

Откъде ще се намерят пари е главен въпрос. ЦСКА има притежател, който е оповестил, че ще направи инвестицията. " Левски " пък неотдавна изиска от общинския съвет (СОС) разсрочване на отговорностите към общината, тъй като не може да ги заплати вкупом. Едно оборудване, като това на " Ботев " да вземем за пример, излиза съгласно последните планове към 100 млн. лева

Сираков не дава отговор еднопосочно на въпроса за финансирането на инвестицията, като изяснява, че обезпечаването на средствата минава през тематиката за споразумяване на собствеността. Затова и приканва това да се случи по-бързо. " Към сегашния миг чакаме приемане на несложно административно и техническо решение от Министерски съвет, потвърждаващ изваждането на стадиона от така наречен концесионен лист. Вярвам, че с волята на служебното държавно управление този акт ще бъде осъществен в най-кратки периоди.

Това би разкрило пътя на " Левски " в привличането на финансиране, с цел да развива и ръководи своята инфраструктура, следвайки най-хубавите интернационалните практики ", разяснява той.

Реално след решението на СОС топката е в страната, която би трябвало да заяви какво мисли по въпроса и фактически да трансферира парцела на общината, в случай че е съгласна с това.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР