„Службите са пращали са доклади до Министерсия съвет и президентството

...
„Службите са пращали са доклади до Министерсия съвет и президентството
Коментари Харесай

Добрев: МС и президентството са знаели кои са кандидатите за ЧЕЗ

„ Службите са пращали са отчети до Министерсия съвет и президентството по какъв начин върви процесът сред ЧЕЗ и кои са претендентите за купувачи. Оказа се, че в един ранен стадий те са знаели ценовите предложения на кандидатите”. Това сподели в „ Събуди се” някогашният енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Делян Добрев.

„ Оказа се, че договорката с „ Инерком” не е подправена вест. Точно заради тази причина имахме чуване в четвъртък. В продължение на 5 часа изслушвахме купувача Върбакова с нейните консултанти, целия юридически и консултанскит екип, по този начин и службите. Задавахме въпроси, питахме от кое място са парите, от кое място са кредитите”, посочи той.

Последният един час е срещата е бил закрито съвещание, в което службите са дали повече информация с елементи.

„ Аз персонално, още в явната част, бях удовлетворен в отговорите на службите”, акцентира Добрев.

Станало е ясно, че финансирането за ЧЕЗ ще е 20-30 % акционерен капитал и останалите 70% - 80 на 100 – банков заем, добави още той.

"Държавата реагира незабавно откакто получихме информация, че договорката е завършила. Аз в действителност бях сюрпризиран от тази вест. Нямах предварителна информация какво се случва. Държавата реагира съответно ", счита Добрев.

"Дали ще участваме в договорката за ЧЕЗ би трябвало да бъде в съгласие и с чешката компания. Оказва се, че има уговорка в контракта, в която се споделя, че не може да има прибавяне на още акционери ", показа депутатът.

"Държавата би трябвало да бъде деликатна какви искания има, към която и да е частна договорка " счита той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР