Службите предоставят изключително коректна информация, но някой път има разлики

...
Службите предоставят изключително коректна информация, но някой път има разлики
Коментари Харесай

Заков: Не се налага български войски да бъдат пращани зад граница

" Службите дават извънредно правилна информация, само че някой път има разлики в оценките най-после. Това касаеше по-скоро началото на войната. В момента аз нямам никакви забележки към службите и това, което аз поличавам като информация изцяло съответствува с моя разбор. Така че безусловно все още нямам никакви недоволства по тази линия. "

Това съобщи военният министър Драгомир Заков след закрито съвещание на военната комисия, където бе изклушан от депутатите. Коментарът му идва в отговор на предизвестията от съпредседателя на " Демократична България " ген. Атанас Атанасов, че разузнаването ни давало подвеждаща информация на Народното събрание и ръководещите.

Заков изясни службите ни обсъждали преди войната и разновидността Русия да нападне Украйна, само че не очаквали такова " ирационално решение ".

" Трудно е да се предвижда, че ще се случи. Още повече, че сега, в който диполоматическата алтернатива е на масата, а се взема ирационално решение за военни дейности. Така че това е доста мъчно да се планува, само че то не беше изненада. Тоест това беше един от сюжетите и тук беше въпросът дали ще преглеждаме по-добрия сюжет или по-лошия. Но по-лошия сюжет също беше на масата ", сподели Заков.

Той посочи, че въпреки бойната батальонна група у нас да минава под управлението на главнокомандващия въоръжените сили в НАТО, тя остава с водеща страна България и ще е под директно управление от български комендир.

" Няма никаква смяна по отношение на решението на Министерския съвет, което към този момент е взето. НАТО обаче има проекти за отбрана на страните челенки - на България и Румъния в това число. Нашият проект е общ. В този смисъл има процедура, с която е належащо българска батальонна група да бъде придадена под командването на главнокомандващия въоръжените сили на НАТО ", изясни военният министър.

Той удостовери, че в батальона ще се включат съюзнически войски, защото в армията ни има " изчезнали качества ", само че дефинира като " късмет " за военните ни идването на задгранични бойци у нас. Така ще може да се оцени по какъв начин натовците работят за нас, изясни той и добави, че към този момент има и оферти от кои армии на НАТО да дойдат в България.

Заков отхвърли да има потребност български войски да бъдат пращани зад граница.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР