Службата на постоянния търговски представител на САЩ предлага да бъдат

...
Службата на постоянния търговски представител на САЩ предлага да бъдат
Коментари Харесай

Вашингтон заплаши Брюксел с нови мита за $4 млрд.

Службата на непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати предлага да бъдат въведени спомагателни мита за вноса на артикули от Европейски Съюз на стойност 4 милиарда $, оповестиха международните организации. Предложението обгръща 89 митнически подкатегории, включващи артикули като маслини, италиански сирена и шотландско уиски. Те се прибавят към първичния лист от артикули на стойност към 21 милиарда $, който бе оповестен на 12 април.

Митата са част от продължителния спор сред Вашингтон и Брюксел за дотациите в гражданската авиация. Съединени американски щати и Европейски Съюз заплашиха да си наложат взаимно мита за милиарди долари в разногласието пред Световната комерсиална организация (СТО), който продължава близо 15 години към дотациите за американския самолетостроител " Боинг " и европейския " Еърбъс ". Службата на непрекъснатия търговски представител посочи в изказването си, че описът е отговор на обществени мнения и спомагателни разбори.

СТО постанови, че двата най-големи самолетостроителни концерна в света са получавали нездравословни дотации за милиарди долари в няколко случая, бележещи най-големия в света търговски спор. Очаква се организацията да вземе решение по настояването на Съединени американски щати за санкционни ограничения през лятото или вероятно през септември.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР