Слухове не коментирам, отсече вътрешният министър по повод спрягането на

...
Слухове не коментирам, отсече вътрешният министър по повод спрягането на
Коментари Харесай

Петков имал голямо доверие на Рашков, но не каза нищо конкретно за КПКОНПИ

Слухове не разясня, отсече вътрешният министър във връзка спрягането на името му за началник на комисията
„ Антикорупционната комисия не прави нищо в този миг. Коалиционните сътрудници би трябвало да се обединим и да кажем, че би трябвало ново ръководство”, разяснява министър председателят Кирил Петков пред публицисти на връх Околчица.

По думите му новият ръководител на КПКОНПИ трябвало да е човек, който да я управлява по този начин, че тя да работи интензивно в посока осъществяване на предизборните обещания на ръководещите да се преборят с корупцията. „ Коалицията е комплицирана, всеки би трябвало да даде своите представители, само че аз мисля, че задоволително чакахме – този инструмент би трябвало да бъде употребен против корупцията в България”, акцентира Петков.

Дали вътрешният министър е подобаващ за управлението на КПКОНПИ, Петков сподели: „ Рашков се бори доста добре в този миг като министър на вътрешните работи. Аз персонално му имам огромно доверие”, уточни той. И добави: „ За самите кандидатури за КПКОНПИ нямаме никакви лица, които желаеме да споделяме. Трябва да има координиране. Не е добре преди да е в съгласие с съдружните сътрудници, да се приказва по медиите”, добави още той.

Самият Бойко Рашков отхвърли слуховете, че ще бъде освободен от поста си и ще заеме овакантеното място в Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

„ Слуховете не коментирам”, съобщи Рашков пред bTV.

Припомняме, че държавното управление разгласи подготвеност да раздели комисията на две и да ѝ даде големи пълномощия - за битка с корупцията и за конфискация на нелегално имущество. Месеци по-късно подобен закон обаче към момента няма.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР