Слух за сеч на десетки дървета в землището на Ръжево

...
Слух за сеч на десетки дървета в землището на Ръжево
Коментари Харесай

Слух за сеч на десетки дървета в землището на Ръжево Конаре тревожи жителите на селото

Слух за сеч на десетки дървета в землището на Ръжево Конаре тревожи жителите на селото и община Калояново. Преди повече от месец софийската компания “Солар системс груп “ ЕООД декларира капиталово желание да построи фотоволтаичен парк върху 1000 декара край селото. Гората е горски фонд на Държавно горско стопанство, а компанията има 200 декара, на които в предишното са ситуирани предаватели на Радио Пловдив. В следствие теренът е бил продаден.

Предложението на компанията е било прегледано на сесия, само че общинските съветници са го отхвърлили единомислещо. Изказани са опасения, че това ще се отрази на климата и подпочвените води в региона, което пък ще засегне земеделието, което е главен занаят в общината.

Председателят на Общинския съвет на Калояново Младен Петров удостовери, че от " Солар системс груп " са внесли ново капиталово предложение, като този път желанието им е да разположат парка на 200 декара. " Сондажите демонстрират, че общинските съветници като цяло са срещу и допускам, че до петък от компанията ще изтеглят предлагането си. Ако не бъде оттеглено, ще бъде прегледано на сесия " разяснява той пред TrafficNews. Кметът на общината Виктория Михайлова е безапелационна, че няма да има сеч в района.

Кметът на Ръжево Конаре Димитър Гинов съобщи, че той е бил срещу първото капиталово предложение и се надява второто да бъде оттеглено.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР