Случвало се е на всеки - чудим се как да

...
Случвало се е на всеки - чудим се как да
Коментари Харесай

Как да не се тъпчем, когато ни е скучно

Случвало се е на всеки - чудим се по какъв начин да прибавим малко " тръпка " към досадните си дневни отговорности и решаваме, че най-хубавият метод е с храна. Обикновено тя е или фаст фуд, или нещо пакетирано и цялостно с консерванти, захар, сол и калории. Как да избегнем сходна момента уязвимост, която подрива спортния ни режим и здравословното хранене?

Кога тъкмо го вършим

Първото нещо, което би трябвало да създадем, е да потърсим има ли модел на " скучното " похапване. Има ли преобладаващо време на деня, когато посягаме към пакет чипс или вафлички? Може да е вечер, когато решим да се отпуснем пред тв приемника или пък малко преди обяд, когато от закуската е минало доста време и решим да се разнообразим от работните си задания.

 Снимка 364473

Наистина ли сме гладни

Преди инстинктивно да натъпчем нещо в устата си е хубаво да проверим в действителност ли сме гладни. Понякога мозъкът ни бърка сигнала за жадност с този за апетит. Чаша вода може да е единственото, от което имаме потребност.

Намираме си друго занятие

В случай, че установим глада като последното нещо, което ни кара да посягаме към чипсове и бонбони, задачата става по-лесна. Просто би трябвало да си намерим занятие за времето, когато нормално " се отпускаме " с нездравословна храна. Ако похапвате пред тв приемника отвън нормалното време за хранене, може да намерите друго занятие на ръцете си, да вземем за пример да си оправите маникюра.

Не купуваме нездравословна храна

Простичко е - в случай че имаме в шкафа си чипс и снаксове, ще ядем чипс и снаксове. Ако обаче ни се намират само ядки и плодове, ще би трябвало да се задоволим с тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР