Случвало ли ви е се е да имате чувството, че

...
Случвало ли ви е се е да имате чувството, че
Коментари Харесай

Котките и кучетата могат да виждат духове?

Случвало ли ви е се е да имате възприятието, че вашата котка или куче вижда нещо, което вие не виждате? Е,  това не е просто чувство, а теоретичен факт.

Установено е, че тези домашни любимци и други животни виждат ултравиолетовата светлина, която хората не могат да видят. Означава ли това, че котките и кучетата могат да виждат духове? При изискване че пресъздават други честотни трептения, които хората не регистрират?



Досега се считаше, че животните не могат да виждат UV лъчите, само че скорошни научните доказателства опровергават това. Университетско проучване в Съединените щати удостоверява, че котките и кучетата, както и други животни, в действителност виждат UV радиацията.

Дължината на тези талази е оттатък забележимата за индивида светлина, която варира от аленото до виолетовото. Хората имат специфична леща в окото си, която не разрешава на UV лъчите да доближават до ретината. Досега се смяташе, че множеството бозайници имат същата леща в очите си. Учените обаче са изследвали ретините на умряли животни, включително котки, кучета, маймуни, панди, таралежи и порове. Като измервали какъв брой светлина минава през лещата на окото, с цел да доближи до ретината, те създали заключението, че някои животни, за които преди се е считало, че виждат сходно на хората, в действителност имат зрение, развито в измерения, които даже не сме подозирали.



Имали ли сте в миналото възприятието, че домашният ви любим се е загледал в нещо или може би в някой, до момента в който следи празното пространство?

Моето куче го прави непрекъснато. Може ли нашите космати другари в действителност да виждат духове или сили, за които ние не подозираме? След тези изумителни научни открития, би било преждевременно да отхвърляме сходна опция. Не би било рационално да подценяваме личните си чувства, които всеки ден ни демонстрират, че има нещо оттатък забележимото с просто око. Досега са провеждани доста проучвания за интуицията и сензорните усещания на кучетата, които постоянно са предмет на разногласия.

Разбира се, няма безапелационен метод да разберем какво в действителност се случва, тъй като не можем да поддържаме връзка с домашните си любимци на друго ниво, което ще ни разреши да потвърдим интуитивните си съмнения. Но единствено мисълта, че даже мишките и пчелите виждат ултравиолетовата светлина, е задоволителна да отвори цяла една неподозирана вероятност за чудото на живота.  
Как светът полудя по мумините?

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР