Случва се на всеки един от нас - да отворим

...
Случва се на всеки един от нас - да отворим
Коментари Харесай

Триковете, с които хладилникът става като нов

Случва се на всеки един от нас - да отворим вратата на хладилника и гледката напълно да не ни хареса. Почти празна бутилка с кетчуп от преди година, бутилки със сосове и подправки, които даже не знаем от кой момент са. Засъхнало, разлято мляко, лепкави лавици...
 Хладилникът, храната в него и по какъв начин да остане свежа за по-дълго
Как храната да остане по-дълго свежа в хладилника

На кое къде му е мястото

Ясно е, би трябвало му разчистване. Ето няколко съвета, събрани от Epicurios, за които може да не сме се сещали, а да са ни в помощ.

Място за слагане на артикули

Когато вадим храната от хладилника, с цел да го почистим, би трябвало да имаме къде да я оставяме. Ако нямаме свободен плот, е добре да помислим за дребна разгъваема маса или няколко стола.

Ако планираме да вършим в действителност изцяло разчистване, ще ни е нужна хладилна чанта за продуктите, които не могат да седят на топло. В мивката не трябва да има мръсни чинии, тя ще ни е нужна за миене на лавици и пране на кърпи. Кошчето също би трябвало да ни е на разположение, защото евентуално ще открием много продукти с изминал период на валидност.
 Снимка 491178

Препаратите за разчистване

Може да употребяваме специфичен спрей за разчистване на хладилници. Оцетът също е чудесно почистващо средство. Киселината разгражда мазнините и мръсотията и когато се смеси с гореща вода в бутилка от спрей, тя се трансформира в безвредно средство за разчистване. Ще ни е нужна някаква почистваща гъба или забрадка, най-добре от микрофибър. И несъмнено, топла вода.

Последователно разчистване на рафтовете

Сигурно е най-лесно да извадим всички артикули от хладилника едновременно, само че заплахата нетрайните да се скапват е огромна, а какъв брой от нас имат авариен ледник или задоволително огромна хладилна чанта. Затова най-лесно е да работим рафт по рафт.

Последователно изваждаме лавици, тавички, чекмеджета, поставки за бутилки и ги почистваме от двете страни с определения препарат. След това подсушаваме с забрадка от микрофибър. Когато не работим интензивно, затваряме вратата.

Врата и чекмеджета

Чекмеджетата нормално се замърсяват доста. Най-добре е да ги измием в мивката със сапун и вода. Ако не се побират в нея, напръскваме с определения препарат, почистваме, избърсваме и подсушаваме. Докато чекмеджетата са извадени, почистваме стените и дъното на хладилника. Същото вършим с поставките от вратата и самата врата.
 Хладилникът и какъв брой постоянно би трябвало да го почистваме
Колко постоянно би трябвало да почистваме хладилника

Хигиената на най-използвания домашен апарат

Да не забравяме продуктите

Какъв е смисълът от разчистване на хладилника, в случай че просто ще върнем назад лепкави буркани със сладко и мръсни бутилки? Дори и да не наподобяват мръсни, добре е да ги минем един път с влажна забрадка от микрофибър.

Външно разчистване

След като продуктите към този момент са в хладилника, използваме чиста забрадка от микрофибър и спрей с оцет, с цел да избършем външната страна на вратите, в това число уплътненията.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР