Случи се инцидент, при който DeFi протоколът Conic Finance (CNC),

...
Случи се инцидент, при който DeFi протоколът Conic Finance (CNC),
Коментари Харесай

Етериум: Откраднаха над $3 милиона от DeFi проткол

Случи се случай, при който DeFi протоколът Conic Finance (CNC), построен върху платформата Етериум, беше хакнат, като загубите възлизат на почти $3.2 милиона.

Хакерската офанзива беше ориентирана към омнипула на протокола Етериум , което накара Conic Finance неотложно да забрани депозитите в него.

След офанзивата от Conic Finance започнаха дейности за премахване на експлойта и подсигуряваха, че това не може да се случи още веднъж в бъдеще.

Нападението беше приписано на офанзива за наново включване, която беше допустима заради неправилно съмнение за върнатия адрес от Curve Meta Registry за ETH Curve V2 пуловете. Засегнатият контракт беше обновен, с цел да се в профил уязвимостта.

Conic Finance увери потребителите, че експлойтът не може да бъде още един по отношение на омнипула на ETH и че тегленията са безвредни.

От протоколът също по този начин предизвестиха потребителите за евентуални измами, свързани с възобновяване на средства, като прецизираха, че са се свързали с причинителя посредством публична транзакция. Освен това предизвестиха за други подозрителни опити за възобновяване.

Вследствие на хакерската офанзива цената на CNC претърпя забележителен спад от 77.16%, като се срина от $5.92 до $1.34. Оттогава обаче цената се възвърне и монетата се търгува на равнище към $2.75 все още на правене на публикацията.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР