Случаят се влачи по инстанциите, като буквално разбуни духовете заради

...
Случаят се влачи по инстанциите, като буквално разбуни духовете заради
Коментари Харесай

Казусът Мейзер издигнат за Дело на годината

Случаят се влачи по инстанциите, като безусловно разбуни духовете поради заплетеното следствие, пише  "България Днес ". Части от него, както и изявление на Анита от пандиза в Сливен са включени в книгата "Черната Анита ".
Оказва се, че досиетата по делото се оказват прелюбопитни и за балканските наблюдаващи на правораздаването у нас. Не е изключено скандалната Анита да се снабди със статуетка на Темида в килията си, въпреки да не може да участва персонално на церемонията.

"Случаят е извънредно забавен и може би това е повода, заради която сме в листата на защитите, номинираните. Делото не е толкоз обикновено, колкото изглеждаше за всички на пръв взор. Дори изначало медиите не го отразяваха съответно. Международният интерес към процеса е на доста високо равнище ", разяснява столичният юрист на силиконката Петър Чалъмов.

Наградите на Темида за правораздаване 2017 са с уредник госпожа Нина Хамилтън, шеф на Балканската медийна асоциация. Те са с поддръжка на Софийската адвокатска гилдия и колегиите от цялата страна, Нотариалната камара, Българската съдийска асоциация, Асоциацията на посредниците в България и други Събитието още веднъж ще е в помощ на заболели от церебрална парализа деца. Kатегориите се състоят от по пет номинирани, а имената им са препоръчани от обособени способени институции, асоциации и колегии. Определянето на победител зависи от медийните сътрудници на събитието.
Всеки номиниран ще получи и плакет със своята номинация на сцената, а спечелилите - бронзови статуетки на Темида. Медийните сътрудници ще посочат юрист, арбитър, прокурор, нотариус и дело на годината. 
Отличени ще бъдат номинираните в категориите "Млад правист ", "Правосъдие зад граница ", "Медиатор на годината “ и други На финала ще се връчи специфична премия на проф. Сашо Пенов.
"Това е следващо доказателство, че делото "Мейзер " е публично значимо. Както знаете, то се следи от американското посолство у нас, защото Анита е американски жител ", разясни още юристът на силиконката Чалъмов.
Подробности от делото, както и спорни разпити на очевидци и разбор на доказателствата бяха показани извънредно в книгата "Черната Анита ". Тя преглежда другите версии през призмата на документите, намиращи се в досиетата от следствието. На базата на тях прокуратурата повдигна обвиняване за непредумишлено ликвидиране против Мейзер, което надали ще бъде променено оттук насетне. Мейзер бе в действителна заплаха от по-тежък процес на събитията. Почернените близки на жертвата упорстваха Анита да бъде упрекната в планувано, съзнателно ликвидиране. Бяха направени спомагателни експертизи, самостоятелни експертни оценка и бяха публикувани няколко версии в ущърб на Анита. Нито една от тях не съумя да наклони везните в ущърб на силиконката.
"Единственото, което е ясно, е, че Анита Мейзер е стегнала свинските опашки към врата, краката и ръцете на Николай Димов. Нещо, което тя не отхвърля. Но тя не е знаела, че ще се стигне дотук и е нямало какво да направи в суматохата си ", изясни още юрист Чалъмов. Той се бори за отпадане на второто обвиняване против силиконката - рушвет на служител на реда. Целта му е Мейзер да излезе с условна присъда.
Делото ще продължи в средата на декември на втора инстанция във Варна. Мотивите още не са подготвени, а Анита се намира в женския затвор. Там тя се е отдала на религията и посещава постоянно параклиса, с цел да се моли за свободата си. Освен това почнала да преподава и британски на затворничките.
"Прави го от благосклонност, вътре доста я обичат ", разяснява още юрист Чалъмов.

Частен детектив се е захванал да проверява случая със гибелта на Николай Димов. Именно той посъветвал и сестрата на жертвата – Милена, да смени юристите си. Затова и търсел мастит софийски правист, който да се захване със заплетения проблем. До момента не е ясно до какви изводи е стигнал детективът, само че най-вероятно нови разкрития ще бъдат направени по време на делото през декември.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР