Случаят с Луси Летби: Докторът казва, че трябва да се задават въпроси за това дали медицинската сестра убийца е могла да бъде спряна по-рано

...
Изображение: Коридор в неонатологичното отделение на болницата Графиня на Честър.
Коментари Харесай

Изображение: Коридор в неонатологичното отделение на болницата "Графиня на Честър". Снимка: Cheshire Constabulary/CPS

„Но тогава, след като разбрахме, че имахме големи притеснения за Луси Летби и тя беше отстранена от неонатологичното отделение, защо отне 11 месеца, преди да бъде извикана полицията?

„Това е нещо, което ние като педиатри трябва да разгледаме, но и мениджърите трябва да отговорят защо отне толкова време на полицията да влезе.“

Прочетете още:
Как полицията залови Луси Летби
Повече семейства казаха, че децата им може да са жертви

След присъдите правителството заяви, че ще започне разследване на убийствата.

„Това би било много полезно и трябва да се извлекат поуки“, добави д-р Гибс.

Идва след д-р Рави Джаярам – педиатър-консултант в болницата, който даде показания в съдебното дело на - каза, че има "неща, които трябва да излязат наяве защо минаха няколко месеца от повдигането на опасенията до висшето ръководство, преди да бъдат предприети каквито и да било действия за защита на бебетата".

Изображение: д-р Рави Джаярам. Снимка: Rex/ITV /Shutterstock

Той също попита защо са били необходими почти две години от смъртта на първите бебета, за да се свърже с полицията тръстът на болницата.

Консултантите за първи път изразиха опасения относно медицинската сестра, след като три бебета починаха през юни 2015 г. Тъй като повече бебета колабираха и умираха, консултантите проведоха няколко срещи, за да изразят загрижеността си относно Летби. ще ви шокира до сърцевината, когато излезе.

„Безопасността на пациентите трябва да стои над всеки риск от увреждане на репутацията и понякога правилните решения може да са трудни и непопулярни, но на мениджърите на изпълнително ниво се плаща направете точно това.

„Сега има хора, които все още печелят шестцифрени суми от парите на данъкоплатците или са се пенсионирали със своите позлатени пенсии, които трябва да се изправят публично, за да обяснят защо са го направили не искат да слушат и да правят правилното нещо, да признаят, че техните действия потенциално са улеснили масов убиец и да се извинят на семействата, замесени във всичко това.

Прочетете повече:
Вътре в съда и процесът срещу убиец на бебета
Родители на момчетата, които Летби се опита да убие, критикуват болницата
Видео показва момента на ареста на Летби

„Въпреки това подозирам, че отговорът ще бъде измислица и дезинформация и това сега мисията ми продължава напред, за да се уверя, че те ще бъдат подведени под отговорност."

Letby в крайна сметка беше преместен в роля, която не е лице в лице с пациенти, след колапса на дете.

Изображение: Луси Летби на снимката, когато беше арестувана през 2018 г.

Лекарите бяха принудени да се извинят на Летби

Консултантите, включително д-р Джаярам, ​​също бяха принудени да се извинят на Летби, според ITV News.

< p>В писмо до Летби, видяно от телевизионния оператор, консултантите се чувстват принудени да напишат: „Скъпа Луси, бихме искали да се извиним за всички неуместни коментари, които може да са били направени през този труден период. Много съжаляваме за стреса и разстройството, които преживяхте през последната година.

Щракнете, за да се абонирате за Sky News Daily, където и да получавате своите подкасти

„Моля, бъдете сигурни, че Безопасността на пациентите беше наш абсолютен приоритет в този труден момент."

Медицинският директор на болницата "Графиня на Честър", д-р Найджъл Скаун, каза, че целият тръст е "дълбоко натъжен и ужасен" от престъпленията на Летби.Болницата в Честър е „ужасена“ от престъпленията на Летби

„Изключително съжаляваме, че тези престъпления бяха извършени в нашата болница и мислите ни продължават да са с всички семейства и близки на бебета, които са пострадали или са починали.< /p>

„Не можем да започнем да разбираме през какво са преминали.“

Той добави: „Откакто Луси Летби работи в нашата болница, направихме значителни промени в нашите услуги и искам осигурете увереност на всеки пациент, който има достъп до нашите услуги, че могат да имат доверие в грижите, които ще получат."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР