Случаят, при който загина един от най-известните футболни треньори у

...
Случаят, при който загина един от най-известните футболни треньори у
Коментари Харесай

Сарафов вика за обяснение прокурора, който пусна Начо, блъснал и убил треньора Ферарио Спасов

Случаят, при който почина един от най-известните футболни треньори у нас Ферарио Спасов стигна до и.ф. главнен прокурор Борислав Сарафов.

 

24 часа след съдбовната злополука, причинителят на съдбовната катстрофа е пуснат срещу мярка " подписка " по преценка на наблюдаващия прокурор Йордан Кожухаров.  

 

Сарафов незабавно извика в София Кожухаров и най-вероятно на следващия ден ще го отстрани от следствието. 

 

Ферарио Спасов почина в събота вечерта след тежка злополука. 61-годишният експерт, който през този сезон води " Дунав " (Лом) е станал жертва на пътен случай край великотърновското село Шереметя и е умрял на място. 

 

Бял състезателен автомобил блъснал с висока скорост откъм гърба колата, ръководена от Спасов, който се е прибирал от мач на своя тим в III лига против " Локомотив " (ГО), приключил 1:3.

 

По-късно стана ясно, че 24-годишен мъж от Лясковец, прочут на полицията, само че неосъждан, е помел колата на Ферарио Спасов. Начо Панталеев е с 16 месеца стаж и евентуално е карал мощен немски автомобил с към 150 км/ч на влажен път, когато блъснал голфа на треньора и го изхвърлил настрана от пътя. 

 

Младият водач и спътницата му, на 28 година, били откарани в незабавна помощ с леки пострадвания. Установено е, че имат единствено охлузни рани, водачът е с хематом на главата. Първо са освободени за домашно лекуване, след което Панталеев е арестуван за 24 часа по закона за Министерство на вътрешните работи. Пробите му за алкохол и опиати са негативни. Взети са и кръвни проби за химичен разбор. 

 

По-късно следобед МВР заяви, че арестуваният водач ще бъде пуснат против мярка " подписка " по преценка на наблюдаващия прокурор Йордан Кожухаров. Той съобщи, че извършителят не е осъждан, има семейство и малко дете и няма заплаха да се укрие.

 

Според източници на Нова тв Панталеев работи в Англия като DJ, има предишно ПТП, в което отнася стълб в центъра на Лясковец, и съществуват фрагменти, в които кара с 268 км/ч край Велико Търново. 

 

След това стана ясно, че и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов е извикал в понеделник в София прокурора Кожухаров. Очаква се той да бъде отстранен от следствието и то да бъде поето от различен наблюдаващ.

 

Припомняме, че Ферарио Спасов е пътувал към Ловеч след дуела от " В " група сред " Локо " (Горна Оряховица) и " Левски " (Лом). Феро бе ментор на отбора от крайдунавския град. Сигналът за злополуката е получен в 16.40 ч., прецизираха от полицията във Велико Търново.

Голфът на треньора е бил затрит от бялата немска кола, която се движела с висока скорост и е навлязла в насрещното платно.

61-годишният Спасов бе един от най-известните треньори в България. С него " Литекс " завоюва купа и купа. Работил е в ЦСКА, бил е ментор на още един куп тимове.

Това е втора покруса в българския спорт за съботния ден, откакто на пътя Ловеч - Плевен починаха президентката на волейболния " Олимпия " (Плевен) и двама състезатели, а трети е в болница с заплаха за живота.

 

Автомобилът, който е управлявал Ферарио Спасов, безусловно е бил изхвърлен в канавката от удара.

 

Ферарио Спасов е едно от най-известните имена в българския футбол. Повече от 20 години той води разнообразни тимове в топ дивизията на страната. Най-големите му триумфи идват като треньор на " Литекс " (Ловеч). С тях той печели шампионската купа през 99-та година. През 2001-ва подвига и втория огромен трофей в родния футбол - Купата на България. Феновете на футбола назоваха треньора Феро. Самият той обясняваше, че необикновеното му име е концепция на татко му, който бил почитател на италиански футболист и кръстил сина си на него. Въпреки че е от Дупница, Ферарио Спасов беше тясно обвързван с Ловеч.

.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР