Случаите на заразени с коронавирус в САЩ днес приближиха четири

...
Случаите на заразени с коронавирус в САЩ днес приближиха четири
Коментари Харесай

САЩ регистрират по 2 600 нови случая на COVID-19 на всеки час

Случаите на инфектирани с ковид в Съединени американски щати през днешния ден приближиха четири милиона, а на всеки час се откриват приблизително по 2 600 нови инфектирани, което е най-високото движение на повишаване в света, съобщи Ройтерс.
Броят на инфектираните в Съединени американски щати стремглаво набъбна, откогато бе открит първият случай в страната на 21 януари. Само за 98 дни общият брой на инфектираните доближи един милион. След още 43 дни броят им доближи два милиона, а 27 дни по-късно - към този момент три милиона. Отне единствено още 16 дни цифрата да доближи близо четири милиона с движение на повишаване от 43 нови инфектирани в минута, добави Българска телеграфна агенция.
Федералното държавно управление, губернаторите на щатите и кметовете постоянно сблъскваха позициите си за най-хубавия метод за справяне с пандемията, което докара до объркващи и небрежно признати правила по въпроси като носенето на маски на публични места и за това по кое време може да се възобнови икономическата активност.
От 20-те страни най-тежко наранени от епидемията Съединени американски щати са на второ място по инфектирани на глава от популацията със 120 случая на COVID-19 на 10 000 души, отстъпвайки единствено на Чили.
С над 143 000 умряли от заболяването или 4.4 смъртни случая на 10 000 души Съединени американски щати се подреждат на шесто място в света по брой на смъртните случаи от COVID-19 на глава от популацията. Те са изпреварени единствено от Англия, Испания, Италия, Чили и Франция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР