Случаите на силно заразния вариант на Covid-19, открит първоначално във

...
Случаите на силно заразния вариант на Covid-19, открит първоначално във
Коментари Харесай

Случаите на британския вариант на коронавируса са 18% от новозаразените в Италия

Случаите на мощно заразния вид на Covid-19, открит в началото във Англия, са 17,8 % от всички новозаразени с ковид в Италия, а темпът на разпространяване на инфекцията бележи растеж в доста елементи на страната, съобщи здравното министерство, представено от Ройтерс.

Индексът на репродукция се увеличи до 0,95 по отношение на 0,84 преди седмица, заяви здравното министерство, а чиновници предизвестиха, че евентуално по-късно ще бъдат оповестени нови рестрикции за редица области.

Британски учени декларират, че разновидността на ковид, открит в началото в Югоизточна Англия в края на предходната година, е с до 70 % по-заразен от останалите и с 30 % по-смъртоносен.

" Вероятно той следва да стане преобладаващ (в Италия) през идните месеци ", уточни в изказване Националният здравен институт на Италия.

Страната е записала от началото на пандемията 92 729 умряли от Covid-19, с което се подрежда на второ място в Европа по този индикатор след Англия и на седмо място в света. Италия е отчела до момента общо 2,68 милиона инфектирани с ковид.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР