Случаите на морбили в страната вече са 124, съобщи главният

...
Случаите на морбили в страната вече са 124, съобщи главният
Коментари Харесай

Случаите на морбили в страната вече са 124, 112 са глобените родители

Случаите на морбили в страната към този момент са 124, заяви основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев на полемика " Ваксинопрофилактика и хроничниз аболявания ", проведена от Федерация " Български пациентски конгрес " в Пампорово.

112 са към този момент санкционираните родители, защото не са имунизирали децата си по време на наложителната акция предходната година, заяви за БНР " Хоризонт " доктор Кунчев. По думите му въздействие за гърмежа от зараза от морбили имат и антиваксинарните придвижвания.

" Засега инфекцията не излиза от Благоевградско и София - Ихтиман, единствено двама са в Бургас и Варна. Но вирусът е доста мобилен и чакаме да мигрира и на още места. " В момента в България тече " тест " за това, кой е лъгал и кой не по въпросите за имунизациите. Решителни по думите му ще са тази и идната години.

В Украйна от 56 000 инфектирани деца, 700 са умряли. В Румъния при 5 000 инфектирани - умрелите са 60. В Сърбия инфектираните с морбили са 3 500, а в Гърция - 2 500. За момента Македония е с 450 инфектирани деца и 4 умряли от подлата болест.

Има и санкционирани джипита за несвоевременно или некачествено сложени ваксини.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР