Случаите на коронавирус сред децата са изключително високи и се

...
Случаите на коронавирус сред децата са изключително високи и се
Коментари Харесай

САЩ: Случаите на коронавирус при деца са изключително високи и нарастващи

Случаите на ковид измежду децата са " извънредно високи и се усилват ", съгласно по педиатрия и Асоциацията на детските лечебни заведения, оповестява USnews.

Седмичният брой на случаите на ковид измежду децата се е нараснал с 50% от началото на декември, достигайки близо 200 000 педиатрични случая, обявени предходната седмица , съгласно отчета.

Над 7,5 милиона деца - или почти 1 от 10 деца - са имали ковид от началото на пандемията. Миналата седмица е 20-ата поредна седмица, в която броят на случаите на ковид при деца е над 100 000.

Експертите чакаха случаите на ковид измежду децата да се усилят след празниците и през зимните месеци . Тъй като процентът на педиатричната имунизация фрапантно се забавя и Омикрон нараства в Съединени американски щати, мнозина са загрижени за това по какъв начин ще наподобява близкото бъдеще.
 Ню Йорк уголемява мандатите за Covid ваксини за деца на възраст 5-11 години
Ню Йорк уголемява мандатите за Covid ваксини за деца на възраст 5-11 години

От 14 декември да покажат доказателство за най-малко една доза, с цел да вземат участие в действия на закрито

Здравните чиновници на щата Ню Йорк обявиха в понеделник, че броят на приетите в болница деца с COVID-19 в Ню Йорк се е нараснал съвсем четири пъти този месец .

През седмицата, започваща от 5 декември, лечебните заведения в Ню Йорк одобриха 22 деца. Но до петдневния интервал, започващ на 19 декември, тази цифра набъбна до 109, съгласно комисаря по опазването на здравето на щата Ню Йорк Мери Басет.

Министерството на здравеопазването на щата Ню Йорк предизвести предходната седмица за съществено нарастване на новите болнични приеми на деца .

" Ние предизвестяваме нюйоркчани за това неотдавнашно внезапно нарастване на педиатричните приеми на COVID-19 , тъй че педиатрите, родителите и настойниците да могат да подхващат незабавни дейности за отбрана на нашите най-малки нюйоркчани. Трябва да използваме всички налични безвредни и ефикасни тактики за надзор на инфекциите, предварителна защита и намаляване ", сподели Басет в изказване.
 Влизат в действие условията за ваксина в Ню Йорк
Влизат в действие условията за ваксина в Ню Йорк

Задължителна ваксина за частния бранш, имунизациите към този момент са наложителни за държавните служители
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР