Случаите на дифтерия нарастват при мигрантите, пристигащи във Великобритания, съобщиха

...
Случаите на дифтерия нарастват при мигрантите, пристигащи във Великобритания, съобщиха
Коментари Харесай

Все повече са случаите на дифтерия сред пристигащите във Великобритания мигранти


Случаите на дифтерия нарастват при мигрантите, идващи във Англия, оповестиха през днешния ден здравни чиновници, представени от Ройтерс. Те прибавиха, че въпреки всичко рискът от заболеваемост в по-широк мащаб остава доста невисок, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 822
Регистрирани са към 50 случая на дифтерия измежду бежанците, пристигнали в Англия сред 1 януари и 25 ноември, съгласно данни, оповестени от Британската организация за здравна сигурност.

Дифтерията е инфекциозно заболяване, което визира горните дихателни пътища, като от време на време поразява и кожата. Британските здравни управляващи споделиха, че съществуват ваксини, които защищават от заразяване.

“За да се ограничи рискът от предаване на дифтерия измежду мигрантската общественост, организацията за здравна сигурност продължава да предлага ваксини против дифтерия или превантивно лекуване на лица, идващи в центровете за приемане на претенденти за леговище, както и на неотдавна пристигнали хора “, сподели Триш Манс, шеф на  югоизточния клон на организацията за здравна сигурност за.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР