Случаи на невероятни спасения: съвпадение, късмет или нещо друго …? В

...
Случаи на невероятни спасения: съвпадение, късмет или нещо друго …?
В
Коментари Харесай

Случаи на невероятни спасения: съвпадение или нещо друго …?




Случаи на невероятни избавения: съвпадане, шанс или нещо друго …? В историята постоянно се срещат необикновени съвпадения, водещи до оцеляване на хора при трагични бедствия и произшествия. Но какво в действителност се случва: мистичност, орис или нещо друго …? Никой не знае (Zona666.com). Някои от тези случаи са свързани с добре известни хора, като да вземем за пример случая с известния Джон Рокфелер, първия американски милиардер. Когато това се случва, той към момента не е „ приказно богат “ и в случай че не е била поредицата от необикновени съвпадения, той е щял да почине и цялата история на американското произвеждане на нефт, може би щеше да поеме по различен път. На 18 декември 1867 година, Рокфелер пътува от Кливланд (Cleveland), Охайо, до Бъфало (Buffalo), Ню Йорк. Рокфелер бил фамозен със самодисциплината и точността си, само че на този ден, поради проблеми с колата, мудността на прислужниците и други дреболии, просрочен за тръгването на влака.



Рокфелер доста се изнервил. Освен обстоятелството, че багажът му към този момент бил претрупан във влака и останал без него, той имал и значима среща. Въпреки това, той скоро схванал, че това не е неуспех, а по-скоро извънредно избавление. Влакът се разрушава и два от вагоните му паднали в надълбоко дефиле. 49 души починали. Именно в един от тези вагони било непокътнатото място на Рокфелер. Друга история е обвързвана с мъж на име Леджър Силбарис. Той е роден през 1875 година, на карибския остров Мартиника (Martinique). От юношеските си години, той се прочува като нарушител, фен на алкохола и борбите. На 7 май 1902 година, Силбарис е задържан за пиянска кавга и нахлуване с нож в град Сен Пиер. Властите вземат решение да го санкционират тежко, оставяйки го цялостен месец изолиран в каменна тюрма. Тази каменна клетка била изкопана до половината в земята. Нямало прозорци, а светлина прониквала единствено през дребна междина под вратата. Силбарис прекарал първия ден на ареста си там, на мръсната постеля и мечтаел, че когато си тръгне, първо ще си купи нови облекла. Четете още: Понякога децата споделят неща, от които ще ви полазят студени тръпки На идващия ден, 8 май 1902 година, апокалиптична злополука поразила град Сен Пиер, когато връх Мон Пеле (Montagne Pelée) избухва. Градът бил изцяло опустошен, а в останките му бушували пожари. Жителите всеобщо загивали от токсичните газове и огъня. Било същински Ад на Земята. Когато пожарите почнали да угасват, градът бил изцяло неподвижен, единствено двама (!) души съумяват да избягат, останалите поданици, 28 хиляди души, починали. Един от тези двама души бил самият Силбарис. Другият бил обущар, който живеел в самия завършек на града. Килията, в която бил нарушителят, станала за него същински избавителен бункер. Тя го защитила от пепелта и отровните газове, от които единствено дребна част проникнали в пролуката под вратата. Килията също го защитила от топлината на огъня. Все отново, Силбарис получил съществени изгаряния, само че те не били съдбовни. Четири дни след изригването на Мон Пеле, той седял в килията, измъчен от апетит и жадност. Тогава виковете му били чути от избавителните екипи, които го извадили оттова.



След това, той станал толкоз прочут, че няколко години се изявявал в известния цирк Барнум, под псевдонима „ Човекът, който оцеля в Деня на страшния съд “. Тълпата хвърляла пари, с цел да види неговите белези от изгарянията. Следващата необикновена история за избавление е за цялостен футболен тим по американски футбол. През 1942 година, Бостънските орли играли мач против Кръстоносците на Светия кръст. Последният, се считал за доста слаб тим, и чиято загуба може елементарно да се планува. Бостънските орли били толкоз уверени в успеха си над новобранците на шампионата, че към този момент били избрали авансово мястото, където ще се забавляват и да честват успеха си. Това бил нощният клуб Cocoanut Grove. Този мач се възприемал от бостънците като условност, само че внезапно Кръстоносците на Светия кръст почнали да се борят настървено, последователно да натрупат точки и … спечелили. Шокирани от неуспеха, бостънците и техните почитатели били доста смутени и незабавно отменили празненството си в клуба. В същата нощ, в клуба Cocoanut Grove се случил един от най-тежките и трагични пожари в нощните клубове в историята – починали 492 души!



Хората починали заради отравяне с въглероден окис. Те не могли да излязат на открито от постройката в точния момент, защото през нощта в клуба имало повече хора от нормалното и настанала ужасна суматоха. Към Част 2 – ТУК.
Източник: zona666.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР