Случаи на измами с платено капаро за покупка на техника

...
Случаи на измами с платено капаро за покупка на техника
Коментари Харесай

Нов вид измама в продажбите по интернет - ето как действат

Случаи на измами с платено капаро за покупка на техника записаха в Кюстендил,  оповестяват от полицията. Оттам приканват жителите да не се доверяват на разгласи, оповестени по интернет и в мрежите.

Жена от регионалния град се обадила  в Полицейското ръководство и декларирала, че е станала жертва на машинация. Тя попаднала на публикация в обществените мрежи, че преференциално се продава тротинетка. Свързала се с продавача по телефон, той ѝ изпратил фотография на продавания предмет, одобрила го и се договорили да преведе 400 лева за капаро, а останалата сума - при приемането на тротинетката посредством пощальон.

За капарото продавачът изпратил и номер на банкова сметка. След като превела сумата, опитите ѝ за телефонен диалог с продавача били все несполучливи, телефонът - изключен…

Преди великденските празници кюстендилец пък се доверил на публикация за продажба на каравана. След контакт по телефона, превел на посочена сметка 500 лева капаро, а остатъкът щял да заплати, когато продавачът я докара до Кюстендил - до 10 дни. И в този случай след превода телефонът на продавача бил изключен, а караваната не е доставена.

И в двата случая парите жертвите превели пари посредством изипей. 

От полицията приканват жителите да не се доверяват на разгласи, оповестени в разнообразни интернет уеб сайтове, в които се желае авансово заплащане на стоката или превеждане на капаро, без да са видели какво купуват. Този метод крие повече опасности да бъдат излъгани.  

Пазаруването от разстояние има алтернатива " натрапен платеж " и обзор на стоката. Не ставайте жертва на измамници, молят от полицията.

По случаите са формирани преписки в РУ-Кюстендил.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР