Словашкият външен министър Мирослав Лайчак подаде оставка в отговор на

...
Словашкият външен министър Мирослав Лайчак подаде оставка в отговор на
Коментари Харесай

Словашки министър подаде оставка заради отхвърлянето на Пакта на ООН за миграцията

Словашкият външен министър Мирослав Лайчак подаде оставка в отговор на решението на Народното събрание да отхвърли пакт на Организация на обединените нации за миграцията, съобщи Ройтерс, като цитира известие на външното министерство.

Лайчак бе предизвестил, че ще напусне поста си, в случай че Глобалният пакт на Организация на обединените нации за миграцията бъде отритнат. Досегашният външен министър на Словакия беше ръководител на Общото заседание на Организация на обединените нации, когато документът беше утвърден. През юли световният контракт беше подсилен от всичките 193 страни членки на Организация на обединените нации, с изключение на Съединени американски щати, които го отхвърлиха още предходната година. Очаква се той да бъде утвърден публично през декември.

Пактът беше основан, откакто в Европа дойде най-голямата мигрантска вълна след Втората международна война. Много от тези мигранти бягат от спорове и беднотия в Близкия изток, Африка и на други места. Повече детайлности за решението на Лайчак ще бъдат обявени откакто първият посланик се срещне с премиера Петер Пелегрини и с президента Андрей Киска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР