Словашката полиция е задържала заподозрян за убийството на журналиста Ян

...
Словашката полиция е задържала заподозрян за убийството на журналиста Ян
Коментари Харесай

Словашката полиция задържа заподозрян за убийството на журналиста Ян Куциак

Словашката полиция е задържала обвинен за убийството на журналиста Ян Куциак, заяви началникът на националната полиция Тибор Гашпар пред словашкото радио.

При обиски в домовете на лица, от дълго време обвинени за разпространяване на опиати, е арестуван мъж, за който се допуска, че е обвързван с убийството. Конфискувани са 160 гр от опиата перветин, хладно и огнестрелно оръжие, което е изпратено за балистична експертиза. Според Гашпар обаче е рано да се каже дали убийството е осъществено с иззетото оръжие.

Обиските са осъществени покрай селището Велка Мача, където бяха убити Куциак и приятелката му.

Основната версия за закононарушението е кавга на италианската мафия Ндрангета. Куциак е подготвял материал за активността на незаконната формация в Словакия и връзките ѝ с управляващите на страната. Според черновата на последния му материал представители на мафията, заселили се в Словакия, са развивали земеделие и са взели 8 млн. евро в последните години, изплатени от европейските фондове.

Междувременно Европейската комисия изиска от Словакия уточнения по подозренията за злоупотреби, разследвани от Куциак. Европейска комисия е отправила въпроси към службата, която прави разплащанията по земеделските фондове в Словакия. Приемаме всяко подозрение доста съществено, сподели неин представител.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР