Словакия, която миналата седмица зае първо място в света по

...
Словакия, която миналата седмица зае първо място в света по
Коментари Харесай

Словакия въведе локдаун за неваксинираните срещу COVID-19

Словакия, която предходната седмица зае първо място в света по брой на новите случаи на инфектираните с ковид на глава от популацията, наложи от през днешния ден възбрана за достъп до публични закрити места на лица, които не са имунизирани против ковид, заяви словашкото радио, съобщи БГНЕС.

Министър-председателят на страната Едуард Хегер изясни решението на управляващите по този начин: " Това е належащо, с цел да се понижи тежестта върху опазването на здравето, защото броят на приетите в болница с коронавирус бързо нараства. Тези, които не са имунизирани, няма да могат да посещават търговски центрове и магазини, в които не се продават артикули от първа нужда. Всички обществени събития ще бъдат затворени за тях ".

Хегер прикани жителите на 5-милионна Словакия да се имунизират против ковид. " Covid идва при тези, които отхвърлят да се имунизират. Затова вкарваме възбрана за неимунизираните ", означи политикът.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Австрия стана първата страна в Западна Европа, която въвежд...

Словашките медии оповестиха по-рано, че епидемиолозите са предложили на управляващите да обмислят възобновяване на изключителната обстановка в най-застрашените от ковид региони на Словакия. Такива са 54 от 79-те области в страната, в това число столицата Братислава.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР