Словакия и Словения поднесоха големи изненада в първия ден на

...
Словакия и Словения поднесоха големи изненада в първия ден на
Коментари Харесай

САЩ и Русия със загуби на хокей в Пьончан

Словакия и Словения сервираха огромни изненада в първия ден на олимпийския шампионат по хокей на лед за мъже.

В срещи от група " В " Словакия надигра един от любимците за златото - Олимпийските спортисти от Русия, с 3:2 (2:2, 0:0, 1:0), до момента в който Словения завоюва със същия резултат против Съединени американски щати, само че след продължение.

Словаците стигнаха до сензационния триумф, макар че изоставаха с 0:2 в резултата след единствено 4:08 минути игра.

Владислав Гавриков и Кирил Капризов изведоха съветския тим напред в резултата в началните минути на срещата, само че с две попадения в границите на 110 секунди в края на първия интервал Словакия изравни.

Точни за словаците бяха Петер Олвецки и Мартин Бакош.

Последва по-спокойна втора третина, в която попадения нямаше. В началото третата част играта продължи да бъде умерено, само че 8:30 минути след началото и Мартин Черешнак с мощен удар малко пред синята линия прати за трети път шайбата във вратата Васили Кошечкин.

До края на дуела съветският отбор опита всичко, с цел да изравни, като в последните две минути отборът извади и вратаря си, с цел да разполага с шестима полеви играчи, само че и това не оказа помощ, с цел да бъде преодолян брилянтният предпазен вал на словаците.

 

В другия мач от групата Словения стигна до не по-малко изненадваща победа над Съединени американски щати с 3:2 след продължение.

Словенците, сходно на словаците, изоставаха с 0:2, само че направиха цялостен поврат, стартирал в третата третина на мача.

Американците заиграха по-активно и Брайън О`Нийл им даде преднина малко повече от две минути преди края на първата третина.

В средата на втората част 20-годишният Джордан Грийнуей повиши на 2:0, като по този начин завърши и втората част на мача.

Словения стартира по-активно последнат третина и 5:49 минути след началото и Ян Урбаш понижи на 1:2. Словенците продължиха да натискат в търсене на изравнителното попадние и минути и 37 секунди преди края на постоянното време стигнаха до него.

Блаж Грегорич асистира на Ян Муршак, който от близка отдалеченост прати шайбата за повторно в мрежата на Заполски за 2:2 и прати мача в продължение.

Добавеното време продължи едвам 38 секунди, откакто Муршак вкара втория си гол в мача и по този начин Словения записа едвам третата си победа на олимпийски игри.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР